Szabadidő

Megőrülsz, annyira addiktív egy új, magyar fejlesztésű okostelefonos játék

Szereted a zenét? Most megmutathatod, mekkora király vagy! Egy magyar fejlesztő most ingyenesen letölthető játékával megnézheted, mennyire ismered a slágerek és a kult-klasszikusok világát. Vigyázat, nehezen fogod tudni letenni a telefont a nap hátralévő részében.

A OneSecSong nevű játék pontosan azt tudja, amire a neve alapján számítanánk: egyetlen másodperc alapján kell felismerni egy-egy ismert (vagy kevésbé ismert) zeneszám előadóját.

Az iOS-re és Androidra is elérhető játékba akár Facebook-fiókunkkal is bejelentkezhetünk, de vendégként is kipróbálhatjuk. A belépés után választhatunk, hogy nemzetközi vagy magyar slágereket szeretnénk hallani, illetve lehetőség van egy speciális Quimby-üzemmódot is kipróbálni, ezt nyilván az együttes rajongói fogják szeretni.

Megőrülsz, annyira addiktív egy új, magyar fejlesztésű okostelefonos játék

A pofonegyszerű indítás után valóban egyetlen másodpercet fogunk hallani, különböző számokból, majd ezután egy listából kiválasztva, vagy kézzel beírva adhatjuk meg a választ. Persze ez nem is olyan egyszerű. Sokat számít, hogy az adott dalnak éppen melyik másodpercét “kapja el” az app, így előfordulhat, hogy akár unásig hallgatott diszkóslágereket sem fogunk felismerni.
Ilyenkor több lehetőségünk is van: újból meghallgathatjuk az adott egy másodpercet, új hangmintát kérhetünk, illetve kérhetünk segítséget is, ekkor nem egy, hanem két másodpercet hallunk majd a dalból. Természetesen a “puskázásért” levonás jár, az első esetben mínusz egy, a második esetben mínusz négy pont, míg az utolsó lehetőség használata azzal jár, hogy a maximálisan megszerezhető tíz pont helyett csak egyet szerezhet a játékos. Ha végképp feladnánk, erre is van lehetőség, a jó hír, hogy ilyenkor tovább lehet lépni, és még a választ is megkapjuk.

A felület lehetne szebb, de a játékélmény mindenért kárpótol
A felület lehetne szebb, de a játékélmény mindenért kárpótol

Érdekes a megoszlása egyébként az egy másodpercnyi zenéből felismerhető számoknak: saját, nem reprezentatív tapasztalataim szerint vagy a legnagyobb klasszikusokat (pl.: Jimi Hendrix – Foxy Lady) vagy a tényleg rojtosra játszott slágereket (Haddaway – What is Love) lehet a legkönnyebben felismerni, a többi esetben abban lehet reménykedni, hogy az énekes jellegzetes hangja (pl.: Sting) segít azonosítani a villanásnyi zenét.

Az alkalmazás tökéletesen működik, a felismert számokat a YouTube-ról akár teljes egészében is meghallgathatjuk. Nem mondom, a felületre némi csinosítás ráférne még, de bízom benne, hogy a játék sikeres lesz, így a fejlesztő is tudja majd tökéletesíteni.

A Onesecsong az Apple App Store-ból OneSecSong FREE, a Play Store-ból OneSecSong PROMO néven érhető el ingyenesen. Érdemes lesz gyorsan letölteni, ugyanis a fejlesztő szerint csak a hónap végéig lesz ingyen a szuper játék. Jó szórakozást mindenkinek!

További cikkek okostelefonokkal kapcsolatban az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top