Szabadidő

Kifehéredett az ország – gyönyörű havas fotók

Csütörtök reggelre többfelé havazott az országban. Az időjárás előrejelzése mellett csodás fotókat mutatunk a hóesésről.

Éjjel gyenge hidegfront érte el hazánkat, amelynek nyomán főként a Dunántúli-, és az Északi-középhegységben, valamint az Alföldön néhány centiméteres hó esett.

A hajnali havazásból a Tiszántúl részesült a leginkább, arrafelé több helyen 3-4 centi friss hó hullott reggelre. Napközben keleten, délkeleten eshet még 1-3 centiméter hó, délutánra elhagyja a csapadékzóna hazánkat, szinte mindenütt kisüt a nap. A középső megyékben és a Dunántúlon többfelé feltámad az északnyugati szél, az erősebb széllökések a Dunántúli-középhegyégben hóátfúvást is eredményezhetnek.

Az időjárás-előrejelzés szerint pénteken napos, csendes, téli időre számíthatunk, és kezdetben szombaton is sok napsütés várható, majd a kora délutáni órákban nyugat felől ismét nedvesebb levegő áramlik hazánk fölé. Délutántól egyre több felhő érkezik, és ismét számíthatunk hószállingózásra, havazásra, többfelé akár 5-7 centi friss hó hullhat.

A hóval borított területeken a derűs reggelek meglehetősen fagyosak lesznek, többfelé -10 fok alá is süllyedhet a levegő hőmérséklete, a mélyebben fekvő területeken -15, -16 fok sem lesz ritka – írja az Időkép.

Nézd meg galériánkban a hóesésről készült gyönyörű fotókat

Megnézem
Összes kép (1)

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top