Szabadidő

Budapest ismét felkerült a Lonely Planet toplistájára

A Lonely Planet a világ legérdekesebb helyei közé választotta a budapesti Klauzál piacot az idei évben. Éljen.

Már a Lonely Planet is csak romkocsma districtként emlegeti angolul Budapest 7. kerületét, ahol a tavaly felújított Klauzál téri piac is található. A vásárcsarnok a 27. lett azon a listán, amelyen az idei év 31 legújabb és legérdekesebb helyét vagy élményét rangsorolják.

A Lonely Planet listája szerint az eredetileg 1897-ben megnyílt piac 7 ezer négyzetméteren kínál friss helyi zöldséget, gyümölcsöt, péksüteményeket vagy kézműves árukat. Érdemes ide betérni egy-egy falatra vagy szuvenírért, akár mielőtt meglátogatjuk az egyik helyi romkocsmát – tették hozzá.

A rangsort egyébként Nicaragua legmagasabb aktív vulkánjának megmászása vezeti, ez szintén tavaly október óta lehetséges. A második helyen Japán legújabb szupervonata, a tavasszal induló hokkaidói expressz áll, a harmadik pedig a frissen visszatelepített oroszlánok megfigyelése a ruandai Akagera Nemzeti Parkban írja a hvg.hu.

Igyál meg velünk egy forrócsokit!Várunk a Klauzál Piacon este 10 óráig!

Közzétette: Klauzál Piac – 2015. december 27.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top