Megépítik a Titanic mását a kínaiak

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A látogatóknak az ütközés átélésére, szimulációjára is lehetőségük adódik.
2016. 01. 15. |

Kövess minket!

f Ajánlom

A Titanic élethű mását építik meg egy közép-kínai megyében, ahol a 20. század elején történt hajószerencsétlenség emlékére témaparkot is létesítenek. A több mint egymilliárd jüanos (mintegy 36 milliárd forintos) beruházással megvalósuló építkezés legkorábban 2016-ra készülhet el. A projektet az amerikai terveket felhasználva egy magántulajdonban lévő kínai energiaipari cég finanszírozná.

A projekt helyszínéül a Szecsuán tartománybeli Tajing megyét választották, amely a „kínai Holt-tengerként" is emlegetett sós vizű taváról híres. A szerencsétlenül járt óceánjáró mását itt állítanák fel, de a hajón túl a tragédiát felelevenítő történeti múzeum is helyet kapna a témaparkban. A látogatóknak az ütközés átélésére, szimulációjára is lehetőségük adódna.

A Titanic története és annak feldolgozása rendkívül népszerű Kínában. Az 1912 áprilisában elsüllyedt óceánjáró másának építkezése nem az első próbálkozás az országban: hasonló projektbe kezdett tavaly februárban a Csinling nankingi székhelyű állami vállalat Clive Palmer ausztrál bányamágnás megrendelésére.

Olvass tovább

Hozzászólások

Torolt_felhasznalo_486256 2014-01-13 17:19

Amerikanizálódjunk!

 

Szívjuk magunkba a popkultúrát!! 

 

 

Disney, kóla, puska, sültkrumli, Titanic, ohh jeah...... 

 

 

Nők Lapja Cafe 2014-01-13 16:51

A látogatóknak az ütközés átélésére, szimulációjára is lehetőségük adódik.

Nők Lapja Café: Megépítik a Titanic mását a kínaiak