Szabadidő

A vezeték nélküli fülhallgató lesz idén a fesztiválok sztárja

A sztárok kedvenc fesztiválján, a kaliforniai Coachellán vadiúj, egyedülálló koncertélményben lehet majd részük a bulizóknak, hála a vezeték nélküli mini fülhallgatónak.

Itt azonban most nem a silent discóról (amikor a tömeg fülhallgatón keresztül élvezi a zenét, körülöttük viszont csend van) lesz szó: ez az elképesztő új találmány ugyanúgy néz ki, mint egy hagyományos fülhallgató, a különbség csak annyi, hogy vezeték nélküli, és a külső hangok tetszőleges szűrésére és alakítására szolgál.

A vezetéknélküli fülhallgató lesz a fesztiválok új sztárja?

A Here nevű eszközhöz tartozik egy okostelefonos applikáció is, amiről a vezérlést tudja végezni a felhasználó. Például egy koncert közben növelheti a basszust, és szűrheti a külvilág zajait. Erre lesz lehetőségük a Coachell fesztivál résztvevőinek is, akik már a bulihét előtt egy hónappal megkapják a készüléket, hogy hozzászokjanak a használatához.

De az innovációval akár a metrón is megválhatunk a kellemetlen zajoktól: megszabadulhatunk például a babasírástól, vagy a mellettünk lévők beszélgetését sem kell végig hallgatnunk.

Egy szóval tehát, a Here-nek köszönhetően a jövőben mi dönthetjük el, mit akarunk meghallani a világból – az apró találmány kimeríti a szelektív hallás fogalmát

Forrás: Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top