Szabadidő

A VOLT lett Európa legjobb fesztiválja

A VOLT Fesztivál lett Európa legjobb közepes méretű fesztiválja, emellett a Sziget is begyűjtött egy újabb elismerést.

A Sziget és a VOLT Fesztivál is díjat nyert a European Festival Awards hollandiai, Groningenben tartott gáláján szerda este. A VOLT Fesztivál a közepes méretű rendezvények versenyében lett Európa legjobbja, míg a Sziget a legjobb programkínálat kategóriában lett első. A VOLT Fesztiválnak járó díjat a két alapító, Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán vette át, akik az elismerést a következetes, folyamatosan építkező munka gyümölcsének nevezték.

Rangos díjat nyert a Sziget és a VOLT
Fotó: MTI / Nyikos Péter

A Sziget Fesztivál idén három kategóriában is a legjobbak között szerepelt, amelyek közül a programkínálatot minősítő Best Line Up kategóriában hozta el az első helyezést. “Mindig arra törekedtünk, hogy a programkínálatunk annyira változatos legyen, hogy mindenki megtalálja benne a kedvére valót. Nyilván vannak fesztiválok, melyek megtehetik, hogy akár több nagyobb nevet is felléptessenek, de úgy látszik, a szakma ezúttal a sokszínűséget értékelte” – idézi a közlemény Gerendai Károlyt, a Sziget Fesztivál vezetőjét, aki Magyarországról követte a díjátadó gálát.

A VOLT sikerével immár a szigetes fesztiválok mindegyike nyert kategóriájában a European Festival Awardson. A Sziget először 2011-ben hozta el a legnagyobb fesztiválok első helyezését, a 2012-es Balaton Sound a közepes méretű kategóriában volt Európa legjobbja, a 2013-ban debütált B.My.Lake abban az évben a legjobb új fesztivál kategóriában volt a győztes, és 2014-ben ismét a Sziget lett a kontinens legjobb nagy fesztiválja.

Gratulálunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top