Szabadidő

6 apróság, amitől 30 másodperc alatt jobb kedved lesz

A januári első munkanapok nagyon veszélyesek: visszazökkenni a karácsonyi pihenés, evés, vendégvárás után szinte lehetetlen. Adunk néhány tippet, arra az esetre, amikor azon kapod magad, hogy bámulsz ki az ablakon.

 1. Beszélj egy idegennel!

Mosolyogj valakire, szólj egy kedves szót bárkihez a kutatások szerint a szociális interakciók tényleg jobb kedvre derítenek.

 2. Sétálj az ablakhoz!

 A természetes fény a jó barátod: hatással van az anyagcserédre, a szervezetedre, a kedvedre. Egy kutatás szerint, azok az emberek, akik az ablak mellett dolgoznak, jobban érzik magukat, mint akik távolabb vannak az ablaktól, vagy ablaktalan szobában tartózkodnak.

6 apróság, amitől 30 másodperc alatt jobb kedved lesz

3. Egy táncra?

Ezt néha reggel ébredés után szoktam bevetni: lejts a kedvenc számodra! Kicsit őrülj meg. Elég akár egy perc is, már azon röhögni fogsz, hogy táncolsz, szóval működik a dolog.

4. Ölelj meg valakit!

 A legújabb tudományos kutatások szerint egy 20 másodperces ölelés felér egy szívgyógyszerrel  szinte. Az Észak-karolinai Egyetem kutatói kimutatták, hogy sokkal több munkát végez el a szívük azoknak az embereknek, akinek nincs fizikai kapcsolatuk embertársaikkal (nem, vagy csak igen ritkán érintenek és ölelnek meg más embert).

5. Engedd lejjebb a vállaidat!

A feszültség ott bujkál a vállaidban, és sokszor észre sem veszed, hogy felhúzott vállakkal ülsz az irodában. Csak ereszd le a vállaidat, kicsit jobb lesz!

6 apróság, amitől 30 másodperc alatt jobb kedved lesz

6. Zene, zene, zene!

Ha épp nincs kedved a kedvenc számodhoz, itt egy aranyos jobb kedvre derítő oldal, ahol a kedvedhez illő zeneszámot választ neked, vannak itt nagy meglepetések.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top