Szabadidő

Hazánkban is rekordokat döntött az új Star Wars

Magyarországon is minden idők legnézettebb és legtöbb jegybevételét hozó nyitóhétvégéjét tudhatja maga mögött a Star Wars új része, Az ébredő Erő.

Korábban soha nem látott érdeklődést váltott ki a magyar rajongókból a Star Wars – Az ébredő Erő: a film decemberi nyitóhétvégéjének alig három napja alatt 282 265 nézőt vonzott a mozikba, akik mintegy 412,5 millió forintot hagytak a jegypénztáraknál – közölte a filmet forgalmazó Forum Hungary hétfőn az MTI-vel.

Ezzel az eredménnyel több rekord is megdőlt: pénteken a valaha volt legnagyobb napi eredményt állította fel Az ébredő Erő, szombaton pedig a péntekit is túlszárnyalva a valaha egy napon legtöbbek által megnézett film lett.

Magyarországon is rekordokat döntött a Star Wars 7

A korábbi rekordot nézőszám alapján Magyarországon a Star Wars III. része, A Sithek bosszúja tartotta 244 444 nézővel, bevétel tekintetében pedig a Minyonok 284,3 millió forinttal, ezeknek a filmeknek viszont négy nap kellett a rekordszám eléréséhez, míg az új Star Wars rész három nap alatt szárnyalta túl a rekordokat.

A sci-fi Magyarországon kívül Észak-Amerikában is minden idők legnagyobb nyitó hétvégi jegyárbevételét érte el, ott 238 millió dollárt (68,6 milliárd forintot) hozott a Disney becslései alapján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top