Szabadidő

Hangolódj a karácsonyra az Igazából szerelemmel

Hangolódjunk a karácsonyra az Igazából szerelem legjobb mondataival, valamint képekkel és videókkal.

Az Igazából szerelem azon karácsonyi filmek egyike, amiket rengetegen képesek újra és újra megnézni minden évben karácsonykor vagy még előtte, ráhangolódásként. Mi is közéjük tartozunk, összegyűjtöttük belőle a 10 kedvenc idézetünket:

1. “Valahányszor elfog a bánat a világ állása miatt, a Heathrow repülőtér utasvárójára gondolok. Kezd elterjedni az az általános vélekedés, hogy a gyűlölet és a kapzsiság világában élünk. De én nem így látom. Nekem úgy tűnik, a szeretet mindenütt jelen van. Előfordul, hogy nem különösebben méltóságteljes vagy említésre méltó, de mindig ott van: apák és fiúk, anyák és lányok, férjek és feleségek, barátnők és barátok, régi cimborák. Mikor a gépek becsapódtak az ikertornyokba, tudtommal a halál előtt álló emberek telefonhívásainak egyike sem a gyűlöletről vagy bosszúról szólt. Mind a szeretet üzenetei voltak. Az az illetlen érzésem van, hogy ha jól körülnézünk, akkor igazából szerelem vesz körül minket.”

2. “A karácsony azoknak való, akik szeretnek valakit az életükben… Én nem vagyok ilyen. Tudod, fiatalon és sikeresen nagyon kapzsi és buta voltam, és most magamra maradtam ráncosan és egyedül.”

3.

– És mióta vagy szerelmes Karlba, a mi rejtélyes tervezőnkbe?
– Két éve, hét hónapja, három napja, egy órája és úgy harminc perce.
– Szerinted mindenki tudja?
– Vajon Karl is tudja?
– Ó hát ez… Hát ez…, rossz hír.
– Azt gondoltam, talán eljött az idő, hogy tegyél valamit ez ügyben.
– De mit?
– Hívd meg egy italra, aztán úgy 20 perc után mellékesen említsd meg, hogy hozzá akarsz menni, jó sok szexet akarsz meg kisbabákat.
– Tudsz erről?!
– “Karl is tudja…

 4.

– Nos, a bajom igazából a szerelem (…)
– …Egy kicsit megkönnyebbültem.
– Miért?
– Mert azt hittem, hogy valami rosszabb lesz.
– Rosszabb, mint a gyötrő szerelmi szenvedés?!
– Hát… Igazad van! Gyötrő szenvedés…

5. “Jó ez a szó, hogy kapcsolat, mindenfajta bűnt lefed. Félek, hogy ez most egy rossz kapcsolat. Azon alapul, hogy az elnök úr elveszi mindazt, amit akar, és figyelmen kívül hagyja mindazt, ami igazán fontos nekünk. Talán kis ország vagyunk, de közben nagy is. Itt van otthon Shakespeare, Churchill, a Beatles, Sean Connery, Harry Potter, David Beckham jobb lába, és a bal lába is, ha már itt tartunk. Egy basáskodó barát nem barátunk többé, mivel egy basa csak az erőből ért, mostantól kész vagyok rá, hogy erősebb legyek.”

6.“Az a baj, hogyha a miniszterelnök húga vagy, az nagyon előnytelen fényt vet az életedre. Mit csinált ma a bátyám? Kiállt a hazájáért. És mit csináltam én? Készítettem egy papírmasé homárfejet…”

7.

– Tudod, biztosan páratlan és különleges lány, de az az általános tapasztalat, hogy nem csak egy szerelem van az életben.
– Leónak is csak egy volt, és neked is, és nekem is, és az ő!

8.

– Ha beállnék a bandába, és tök szuperül játszanék, lenne rá esély, hogy talán belém szeret. Mit szólsz?
– Ez ragyogó ötlet, eget rengető, eltekintve az egyetlen, aprócska, pöttöm, picurka bökkenőtől…
– Hogy nem játszom semmit? Picurka, lényegtelen apróság!

9.

– És te mit kérsz (…)?
– Nem az kell, amit kérek, hanem, amire vágyom…

10. “De most hadd mondjam el, remény vagy hátsó szándék nélkül, csak azért, mert karácsony van (és karácsonykor az igazat mondod), számomra te tökéletes vagy… És feldúlt szívem örökké szeretni fog!”

Az alábbi 6 rövid mondat pedig biztosan kedves vagy megmosolyogtató jeleneteket idéz majd fel azokban, akik jól ismerik a filmet:

  • Kibírtad, hogy ne csinálj valami meglepetést? – Benőtt a fejem lágya…
  • Sziasztok, Gyerekek! Itt egy fontos tanács Billy bácsitól ne vegyetek drogot, legyetek popsztárok, és megkapjátok ingyen.
  • Kér díszcsomagolást?
  • Tíz perc Elton Johnnál, és máris csatak buzi vagy?
  • Kell nekem Natalie… államügyben…
  • Mondtam a titkárnőd titkárnője titkárnőjének, hogy lesz ez a dolog, de sose gondoltam, hogy tényleg el is jössz…

Még több igazából szerelem az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top