Szabadidő

Karácsonyi tévéműsor: A Reszkessetek, betörők!-től A Wall Street farkasáig

Három napig szünetelnek a megszokott műsoraink, és minden tévécsatornát elárasztanak a karácsonyi filmek. Vajon melyiket válasszuk? Idén lesz Kevin? És Igazából szerelem? Minden este lehet Hugh Grant-filmet nézni? Cikkünkből minden kiderül.

December 24. – Az Életrevalóktól a Reszkessetek, betörők!-ig

A karácsonyfa-díszítés és a sütés-főzés mellé leginkább a TV2 kínál értelmes néznivalót. 11:05-kor kapásból az elmúlt évtized legcukibb mesefilmjével, a Csillagporral indítják a napot, amiben Robert De Niro meleg kalózkapitányt játszik, és ami annak ellenére bájos, hogy testvérek gyilkolják halomra egymást benne a trónért. Ha a csatornán maradunk, kora délután megleshetjük a Vukot (13:25), ami aztán átadja a helyét a megunhatatlan Sztárom a páromnak (14:55), amiben ismét meghallgathatjuk, amint Hugh Grant – aki karácsonykor kötelező kellék –  a Kutyák és Lovak magazin újságírójának adja ki magát. Kora este/késő délután szerencsére már máshol is feljavul a filmválaszték. 16:15-kor a VIASAT3-on E. T. szeretne majd nagyon hazamenni, kifejezve ezzel mindenki érzéseit, aki valamilyen oknál fogva még ezen a napon is a munkahelyén maradt. Ugyanitt a Holiday adja az ünnepi hangulatot 18:25-től, ami igazi bekuckózós / forró csokizós / forralt borozós film, viszont bőven akad konkurenciája is.

A Reszkessetek, betörőktől A Wall Street farkasáig - Idén ezeket a filmeket nézed karácsonykor a tévében

Aki a kevésbé széjjelnézett filmekre esküszik, az megnézheti Ryan Goslingot, amint a férfiöltözőben a szerszámát mutogatja Steve Carellnek az Őrült, dilis szerelemben (Cool, 18:35), az RTL Klub pedig minden gyerekes családban megnyeri a harcot, ugyanis a magányos, szeretetre vágyó robottal, WALL-E-val támad 18:45-től. A késő este leginkább a klasszikusokról szól. Az RTL Klub tartja magát a nincsen karácsony Kevin nélkül elvéhez, ezért 20:25-től jön a megunhatatlan Reszkessetek, betörők!, a Viasat3 21:00 órától az Igazából szerelemmel biztosít bennünket arról, hogy a karácsony körbevesz, miközben a STORY4-en Hugh Grant próbálja felszedni Andie MacDowellt esküvők és temetések közepette a Négy esküvő és egy temetésben (21:00).

A Reszkessetek, betörőktől A Wall Street farkasáig - Idén ezeket a filmeket nézed karácsonykor a tévében

Azt továbbra sem értem, hogy a TV2-nél miért gondolják, hogy Adam Sandler fingós/böfögős komédiája, a Nagyfiúk 2. (20:50) az ideális karácsonyi film, de aki a karácsonyfa alatt is szellentéseken akar kacagni, le ne maradjon róla. Aki pedig a mélyebb könnyfakasztásban hisz, a Dunán 21:20-kor startoló Életrevalókban találhatja meg a számítását.

December 25. – A Jégkorszaktól Harry Potter varázslatáig

Délelőtt és kora délután leginkább az előző esti programok ismétléseiből élnek a csatornák, úgyhogy egyből ugornék is kora estére. Ha van gyerek a családban, akkor 18:45-kor nem nagyon lesz esélyünk mást nézni, mint a Jégkorszak 4. – A vándorló kontinenst a TV2-n, mert a makkjáért harcoló motkányt még a Disney-hercegnőként éneklő Amy Adams sem győzheti le, hiába csodálatos a mesevilágot a valódival keverő Bűbáj, amit az RTL Klub ad ugyanebben a sávban (18:45). A közszolgálati tévé aznapra is elintézte, hogy ne legyen túl vonzó alternatíva, ugyanis a Télapu fabatkát sem érő harmadik részét tűzték műsorra (19:35-kor), mondván, a kölyköknek úgyis jó lesz. Késő este a Viasat3 bedob a közösbe egy random Harry Potter-epizódot (Harry Potter és a Tűz Serlege, 21:00), míg az RTL Klub ismét Kevint küldi csatába, csak most New Yorkban, a Reszkessetek, betörők! második részében (20:40). A TV2 egy agyzsibbasztóan unalmas, Ghostra hajazó Reese Witherspoon-románcot sóz a nyakunkba, a Ha igaz volna (20:25) formájában, míg ugyanekkor a Cool a farkasfalkával próbálja megmozgatni a rekeszizmainkat a Másnaposok 2.-vel (21:00).

A Reszkessetek, betörőktől A Wall Street farkasáig - Idén ezeket a filmeket nézed karácsonykor a tévében

A STORY4 az igaziért küzdő Julia Robertset állítja csatasorba az Álljon meg a nászmenet!-tel (21:00), de a nap legjobb filmje kétségtelenül a TV2-n 22:00-kor kezdődő Felkoppintva lesz, amiben Seth Rogen és Katherine Heigl próbál fiatal szülőként helytállni, miközben a gyereken kívül csak a közös egyéjszakás kalandjuk köti össze őket. Levezetésként a Super TV2-t javaslom, ami 23:50-kor adja a Hivatali patkányokat, ami bárhol és bármikor eszünkbe juttatja, hogy melózni szívás, és mekkora mázli, hogy most épp otthon szürcsöljük a forró csokinkat.

December 26. – Hugh Granttől Leonardo DiCaprióig

Úgy tűnik, a karácsonykor műsorra tűzhető filmek száma véges, és ezért lehet, hogy két napon belül újra játsszák a Holiday-t és a Sztárom a páromat is, csak most másik csatornák, de ebben a pár napban amúgy is szívesebben nézünk jól bevált klasszikusokat, mint újdonságokat. Kora délután Chevy Chase-zel nosztalgiázhatunk az RTL Klubon a Karácsonyi vakációval (14:00), hogy aztán 18:45-kor egyszerre két animációs film küzdjön a kegyeinkért.

A Reszkessetek, betörőktől A Wall Street farkasáig - Idén ezeket a filmeket nézed karácsonykor a tévében

Az RTL az újdonságra esküszik, így ők a Merida, a bátor című vagány hercegnős kalandot állítják szembe a TV2 Shrekjével, ami minden szempontból örökzöld mese. (Értitek? Örökzöld. Ha-ha-ha…) Én mindkettő helyett Hugh Grant utolsó igazán jó moziját – nem az Igazából szerelem volt az –, a Zene és szöveget választom majd (VIASAT3, 18:55), mert az abban látható nyolcvanas évek klipparódiánál nincs szórakoztatóbb dolog a világon.

A Duna egy cuki francia gyerekfilmmel, a T. S. Spivet különös utazásával (19:35) száll harcba a nézettségért, amit az Amélie csodálatos élete rendezője készített, és sok szempontból hasonlóan kattant és szórakoztató. 20:20-kor az RTL ismét kevinezik egyet, de a Reszkessetek, betörők! harmadik részéből olyan fájóan hiányzik Macaulay Culkin, mint Ákosból a feminizmus. A késő esti tévézők az utolsó karácsonyi napon minőségi programból válogathatnak. A VIASAT3 23:20-tól vetíti a csodaszép Halálsoront Tom Hanks főszereplésével, míg a TV2-n Luc Besson legjobb filmje, A nagy kékség kezdődik 00:50-kor, amitől bármikor újra beleszeretek Szicíliába. Emellett a Super TV2-n Leo borzolja a kedélyeket A Wall Street farkasában 22:00-tól, ami ugyan nem épp karácsonyi film, de ez semmit sem ront rajta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top