Szabadidő

10 dolog, ami nem lesz már ugyanaz, ha macskád van

Mindenkiben él az a kép, amikor a cica kiválasztja kedvenc helyét, ami jó puha és finom meleg, aztán naphosszat onnan bámul a világra, miközben néha lustán nyújtózik egyet, majd körbefordul, összegömbölyödik és újra elalszik.

Na ez az, ami nálam nem létezik. Oké, nem mondhatom, hogy nincsenek nyugodt pillanatok. Igen, addig, míg egy helyben ülök a fotelban, és nem csapok túl nagy zajt. Abban a pillanatban, hogy felkelek, mert esetleg rám jött a szükség, vagy – mint legfőbenjáróbb vétek – éhes leszek, máris egy siserehad a nyomomban. Tavasszal ugyanis kiderült, hogy Sir P Picifül Csupahas bizony hiába kapta az előkelő “sir” megszólítást, igencsak leányka. Hordóhasú, az stimmel.

Akkoriban még lelkesen mondogattam mindenkinek, hogy nem baj, majd én leszek a bolond, macskás vénasszony a faluban, olyannak is kell lenni. Aztán júliusban őnagysága megajándékozott három kis szörnyeteggel, akik nagy kalandjáról már meséltem nektek.

10 dolog, ami nem lesz már ugyanaz, ha macskád van

Attól a pillanattól fogva, hogy már képesek voltak lemászni az ágyról, sejtettem, hogy az életem soha többé nem lesz ugyanaz. Hogy bánom-e? Csak néha… úgy nagyjából öt másodpercig. Aztán jön egy dorombolás, egy halk kis nyivák, ahogy az ölembe ugrik, és máris tele a szívem szeretettel. Ugyanis kiscsaládom nem olyan, mint ahogy a macskákat sokan elképzelik…

Na de lássuk, mi is az a tízes lista?

1. A reggeli ébredés 
Mi együtt alszunk. Egy szimpla, 90 cm széles, kb. 2 méter hosszú ágyon. Heten. Sir P, a mama, Levendula, a nagytesó (róla később), Pepi, Henci, Suttyonka, ráadásnak pedig Dundi, a kutyám. Ja és én. És igen, sokszor ébredek arra, hogy félig lerángatták rólam a takarót, vagy éppen én a falnak vetett háttal, glédában alszom, míg ők elnyújtózva az ágy közepén.

A folytatásért kattints az Énidő caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top