Szabadidő

Mi már tudjuk, milyen idő lesz karácsonykor

A népi megfigyelés szerint a Katalin napi időjárás megmutatja, mire számíthatunk karácsonykor.

A közismert jóslás szerint: “Ha Katalin kopog, a karácsony locsog.” A régi öregek megfigyelték azt is, hogy amilyen Katalin napja, olyan a január, és amilyen a következő nap, olyan lesz a február.

Nos, a november 25-i szerda reggelen fagyokra ébredtünk, vagyis Katalin rendesen bekopogtatott, ebből következtetve idén sem túl jók a kilátások a fehér karácsonyra.

Szerdán a több órás napsütés mellett 2-6 fok közötti legmagasabb hőmérsékletekre számíthatunk, de előfordulhatnak olyan területek is, ahol a hőmérő higanyszála nem emelkedik nulla fok fölé.

November utolsó napjaiban is hasonló időjárásra számíthatunk, csütörtökön és pénteken elsősorban az Alföldön és a Dunántúl délkeleti, valamint északnyugati tájain fordulhat elő gyenge, vegyes halmazállapotú csapadék, kisebb eső, havas eső, hószállingózás is kialakulhat. Feltámad az északi, északnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet délután 2-7°C között várható.

A hétvégén marad a szeles idő, szombaton északnyugaton, nyugaton számíthatunk naposabb időre, az Alföldön kisebb eső, havas eső is előfordulhat. Vasárnap a változóan felhős időben kisebb esőre, havas esőre elszórtan számítani kell, a hőmérséklet nem változik az előző napokban mérthez képest – írja az Időkép.

Mi már tudjuk, milyen idő lesz karácsonykor

Olvass még időjárás témájú cikkeket az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top