Szabadidő

Itt fogadják II. Erzsébet királynőt Máltán

Tengerparti bálterem szuperbiztos üvegből. Szerdán még Máltán sétálgattam, és biztosra vettem, hogy ez egy puccos esküvői helyszín. Aztán kiderült, hogy II. Erzsébet közelgő látogatására készül az alkalmi építmény.

Néhány nap múlva lesz a Nemzetközösség találkozó, amit idén újra Máltán rendeznek meg. Így a szigetre látogat II. Erzsébet, férje, Fülöp herceg, fia, Károly herceg, valamint Kamilla hercegné. A királyi család november 26-án érkezik meg Máltára, és három napig lesznek a Nemzetközösség találkozóján. 

Két évvel ezelőtt csak Károly herceg képviselte Sri Lankán ezen a találkozón a királynőt, viszont a 89 éves II. Erzsébet most elutazik Máltára. Az egykori brit gyarmaton, korábban ötször járt az uralkodó.  Látogatásuk során Fülöp és II. Erzsébet egy pazar tengerparti fogadáson is részt vesz majd, a Ħaġar Qim újkőkorszaki – csaknem 5600 éves – templomegyüttes romja mellett.

Itt fogadják II. Erzsébet királynőt Máltán

Szerdán építették az ideiglenes üvegépületet, amelyből pazar kilátás nyílik a tengerre.

Itt fogadják II. Erzsébet királynőt Máltán

A Ħaġar Qim megmaradt darabjai:

Itt fogadják II. Erzsébet királynőt Máltán

fotók: NLC

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top