Szabadidő

Fülbe-való, avagy könnyen fogyasztható, zenetörténeti bolhapiac tizenéveseknek

Hova tűnt a hang? Mit csinál a zeneszerző, ha beteg? És mit csinál, ha magányos? Sok érdekesség mellett ezekre a kérdésekre is választ kapsz az interaktív, humoros koncertsorozaton a Budapest Music Centerben. A műsorvezető Eckhardt Gábor zongoraművész, közreműködnek az Új Európa Alapítvány fiatal zenész támogatottjai.
Fülbe-való, avagy könnyen fogyasztható, zenetörténeti bolhapiac tizenéveseknek

Szeretnéd, ha gyermeked nemcsak a tévécsatornák popszámait hallgatná, hanem értené és szeretné a klasszikus zenét is? Jó lenne, ha régi korok zeneszerzői is megfognák őt? A népszerű, ismeretterjesztő jellegű Fülbe-való sorozat éppen neki szól. A havi rendszerességgel jelentkező program a 10–16 éves korosztállyal kívánja megszerettetni a klasszikus zenét, és ezen keresztül felkelteni bennük a zene megismerésének vágyát. A sorozat házigazdája, Eckhardt Gábor Liszt-díjas zongoraművész azt vallja, a zenei képzettség nemcsak élményt, de előnyt is jelenthet az életben. Ehhez pedig olyan vidám, interaktív műsorba vonja be a gyerekeket, amivel kreatív módon tapasztalhatják meg, hogy a klasszikus zene szerethető és közel áll hozzájuk. A vetítéssel egybekötött, játékos programokon sok érdekesség derül ki az egyes korok és zeneszerzők életéről, arról, hogyan és miért komponált Mozart, Haydn, Beethoven, milyen érzéseket fejeznek ki az egyes akkordok, mit üzen a ritmus, vagy éppen a csend. Kérdések és válaszok hangzanak el, rejtvények kerülnek terítékre, aki pedig megfejti a rejtvényt, az jutalmat kap. A humorra és részvételre építő műsor nemcsak a kisebbeknek, hanem az őket kísérő szülőknek, nagyszülőknek is élményt jelent. A Fülbe-való sorozat különlegessége, hogy a zenei részleteket a MOL Tehetségtámogató Programban résztvevő 18 év alatti fiatal, de különlegesen tehetséges zenészek mutatják be.

Dátumok: 2015. december 6., 2016. január 16., február 7., március 20., május 15.

Jegyek és részletes program: www.bmc.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top