Szabadidő

Óriásit változik időjárásunk hétvégére

Akár 20 fokot is mérhetünk – nem semmi!

Pénteken és szombaton továbbra is számítani kell tartós ködfoltokra, ugyanakkor napos vidékek is lesznek. A hideg, többfelé még fagyos reggeleket követően délutánra a tartósan ködös, borongós tájakon csupán 6-7 fok köré melegszik a levegő, míg ott, ahol kisüt a nap, akár 15-17 fokot is mérhetünk a legmelegebb órákban.

20 fok lesz a hétvégén

Vasárnapra virradóan északnyugat felől egy gyenge hidegfront éri el térségünket. A front jelentős csapadékot nem hoz magával – legfeljebb keleten, északkeleten alakulhat ki egy-egy zápor –, ugyanakkor az ország nagy részén megerősödik az északnyugatira forduló szél, így a szmoghelyzetben is jelentős javulás várható, a legtöbb helyen kitisztul a levegő. Ezzel együtt igen enyhe légtömegek áramlanak majd fölénk, a simogató délutáni napsütésben az ország nagy részén 20 fok közelébe melegszik a levegő, helyenként akár 20-22 fokot is mérhetünk, csupán egészen északkeleten maradhat hűvösebb az idő – írja az Időkép.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top