Szabadidő

Részeges vagy szexmániás: így látják egymást a világ népei

Legalábbis egy spanyol karikaturista szerint, aki szándékosan erősíti fel a népekben élő sztereotípiákat.

Aleix Saló, fiatal spanyol karikaturista EuroNightmare című e-könyvének animációs előzetesén mindenkinek lehetne oka felháborodni, ha nem lenne az egész egy nagy vicc. A sztereotípiákat röviden összegző trailerben az alábbiakat tudjuk meg amerikai és európai testvéreinkről.

 

Az amerikaiak szemében az európaiak között nincs különbség, valahol ott élnek, ahol az Eiffel-torony, a pisai ferde torony, a Big Ben és a Szent Péter-bazilika van, és tangóharmonika-zene mellett kortyolgatják a bort, ami persze arcpirítóan drága az adók miatt.

Az európaiak szerint az amerikai egy diadalittasan, fegyverrel vaktában lövöldöző, elhízott, baseballsapkás, mozdulni sem képes nép – csak a rágó hiányzott a szájukból.

A nyugat-európaiak szerint Kelet-Európában az omladozó lakótelepeken tajt részeg, usánkás emberek élnek, akik balalajkazenét hallgatnak, és már benzinre sincs pénzük: a taxit is egy gebe húzza.

Ezzel szemben a keletiek szemében Nyugat-Európa a melegek, drogosok és szexmániások paradicsoma, ahol Conchita Wurstok adják az ideológiai hátteret.

A dél-európaiak szerint északon munkamániás, monotóniába rekedt klónok élnek, akik a nap végén lemmingekként vetnek véget az életüknek.

Az északiak viszont déli szomszédaikban az asztal körül egyszerre kiabáló, fogatlan, vastag szemöldökű parasztot látnak.

A britek számára az európai kontinens egyenlő a bürokratikus pokollal, amolyan kísértetek járta szellemváros denevérekkel és másodpercenként emelkedő adókkal.

Az európaiak ellenben a britekben egy állandóan öklét rázó és fenyegetőző piperkőcöt látnak, aki ugyan tiltakozva csapja be az ajtót maga mögött, de újra és újra visszatáncol.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top