Szabadidő

Az elsárkányosodás felfedezője pikáns társasjátékot írt

A Kézikönyv a nők elsárkányosodásáról című, 1988-as sikerkönyv szerzője most a magyar nyelv leleményességére épülő társasjátékot alkotott Hátsó Gondolatok – avagy Rossz az, aki rosszra gondol néven.
Az elsárkányosodás felfedezője most pikáns társasjátékot írt

Ahogy az elsárkányosodásról szóló könyvet sem szabad hölgyeknek önirónia hiányában elolvasniuk, úgy a Hátsó Gondolatok társashoz is szükség van egy kis szellemességre. Cserébe ez az új társasjáték a félreérthető találós kérdéseivel garantáltan szórakoztató perceket szerez a társaságnak anélkül, hogy pironkodnunk kellene vagy bárkit megsértenénk.

A magyar nyelv rendkívül játékos és sokszínű, egyes tulajdonságai nagy mértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a humor kiapadhatatlan forrása legyen. A szavak nagy része több jelentéssel bír, a nyelvi humor gyakran a kifejezések kétértelműségére épít.

Ennek a társasnak is a kétértelműség az alapja, a bűnös gondolatok, a félreérthető történetek mind a magyar nyelv bő szókincsére, a magyarok furfangos észjárására adnak bizonyítékot.

Az elsárkányosodás felfedezője most pikáns társasjátékot írt

Pedig a nyelv nem létezhet kétértelműség nélkül, ami egyszerre áldás és átok is az emberiségnek. A nyelv rendkívül összetett jelenség, így ha egy kifejezésnek pusztán aktuális jelentését vizsgáljuk, csak a jéghegy csúcsát látjuk.

A Hátsó Gondolatok társasjáték szellemi kihívás, de nem intelligenciafüggő és nem tudás- vagy szerencsealapú, inkább a játékosok szellemességét teszi próbára.
A társasjátékot az író a Meglepkék csapattal dolgozta ki, akik már 2009 óta fejlesztenek felnőtteknek szóló magyar társasjátékokat, ez a hatodik saját fejlesztésű társasjátékuk.

A www.felnotttarsasok.hu weboldalon az összes Meglepkék fejlesztette társasjátékot megtalálhatod.

Az író mindazonáltal tisztában van azzal, hogy a nyelv olyan sokszínű, és oly gyorsan fejlődik, hogy nem valószínű, hogy sikerült az első kiadáshoz megtalálni az összes sikamlós nyelvi talányt. Szinte biztos, hogy van még olyan szójáték, ami most kimaradt. A téma adott mindenki hétköznapjaiban, ezért a szerző arra szólít fel, hogy gyűjtsük tovább, építsük együtt a sikamlós találós kérdések gyűjteményét, hogy a második kiadásba már bekerülhessenek azok is, amik most kimaradtak!

Ha szeretnél belekukkantani a társasjátékba, vagy pár pikánsabb találós kérdéssel tesztelni magad, akkor ezen az oldalon ezt megteheted:

www.felnotttarsasok.hu/hatsogondolatok

Ne felejtsd: Rossz az, aki rosszra gondol.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top