Szabadidő

Elúszott Berki Krisztián riói olimpiai esélye

Berki Krisztián, a londoni aranyérmes tornász lemaradt a lólengés fináléjáról a glasgow-i kvalifikációs vb-n.

A Berki Krisztián, Hidvégi Vid, Babos Ádám, Dudás Norbert, Vágner Levente és Vecsernyés Dávid összeállítású magyar együttes a 22. helyen végzett a glasgow-i olimpiai kvalifikációs torna-világbajnokságon, így nem jutott tovább a riói pótkvalifikációs tesztviadalra. Ehhez a 9-16. helyen kellett volna végeznie, a legjobb nyolc (Japán, Kína, Nagy-Britannia, Oroszország, Egyesült Államok, Svájc, Brazília, Koreai Köztársaság) pedig már most indulási jogot szerzett a riói játékokra.

A válogatott így két tornászt indíthat a tesztversenyen, ahol egyéni összetettben névre szóló kvótát lehet szerezni, de nemzetenként csak egy versenyzőnek. A tavalyi vb-n a huszadik volt a válogatott.

Berki Krisztián (torna) és a férfi torna-válogatott tagjai túlestek a mai pódiumedzésen. Az NBC Sports neves torna szakértője, Tim Dagett a Twitter-oldalán nagyon pozitívan nyilatkozott Krisztián gyakorlatáról: “Krisztian Berki looks great on Horse, missed his scissor hand but everything else was fantastic, he can win again. #Glasgow2015″Legyen igaza Timnek!

Posted by STRONGAA on Thursday, October 22, 2015

Szinte már semmi esély Rióra

A háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok Berki Krisztián a lólengés selejtezőjében a 11. lett, így harmadik számú tartalék a fináléra. Az olimpiai indulási jog megszerzéséhez a dobogón kell végezni a vb-n. Mivel Berki szerspecialista, és nem összetett tornász, ezért nagy valószínűséggel nem szerez kvótát a jövő évi riói játékokra. Hidvégi Vid hetedikként lett finalista lovon, így bejutott a lólengés szombati szerenkénti döntőjébe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top