Szabadidő

Klein Dávid egyedül hódította meg a több mint 8000 méter magas csúcsot

Klein Dávid Erőss Zsolt után második magyarként megmászta a több mint 8 ezer méter magas Manaslut. Mégpedig egyedül, oxigén és technikai segítség nélkül.

A Himalájában található Manaslu a világ nyolcadik legmagasabb pontja, 8156 méter. Ide jutott fel Klein Dávid egyedül, oxigénpalack nélkül. Összesen 26 napot töltött a hegyen, 4 alaptáborban aludt. Sokat küzdött az időjárással. Az ételt és az erejét is be kellett osztania, minden lépést átgondolt – tudósít az RTL híradó a hétfőn tartott sajtótájékoztatóról.

A csúcshódításra szeptember 30-án éjszaka indult el, és reggel 6-kor érkezett meg.

“Azt éreztem, hogy kiszakadok a Föld hagyományos teréből, egy gyönyörű szép, de roppant veszélyes térbe lépek ki, ahol csak ideig-óráig maradhatok, mert rövid ideig megtűrt vendég vagyok” – mesélt a csúcshódítás élményéről Klein Dávid.

A hegymászó tavasszal újabb expedíciót tervez, szintén a Himalájába. A 8091 méter magas Annapurnát szeretné meghódítani, de ezúttal nem egyedül.

„8000 méter felett a létezés határmezsgyéjén járok. Úgy is mondhatnám: alig létezem. Az emberi szervezetnek mindenhez…

Szerző: Klein Dávid2015. szeptember 30.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top