Szabadidő

Magyar aranyérem született a varsói cirkuszfesztiválon

Demjén Natália légtornász nyerte az aranyérmet a 16. Varsói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon.

A fesztiválon nincsenek kategóriák, a különböző műfajok képviselői mind egymás ellen küzdenek, Demjén Natália diadala tehát abszolút győzelmet jelent a versenyen.

Thank You for everyones support making this aerial performence and my big circus dream a reality!

Szerző: Natália Demjén2015. október 18.

A nyertes Vándorszív című produkciót 2011-ben készítették el. Magyarországon még nem láthatta a közönség, de nyert már bronzérmet Ukrajnában és Spanyolországban, valamint különdíjat Franciaországban és Oroszországban. A műsorszámot szeretnék Budapesten is bemutatni, egyelőre azonban még nem tudni, mikor kerülhet erre sor.

A Vándorszívben Demjén Natália egy textilből készült légtornászfüggönyön gyakorlatozik, és úgy ad elő egy tízméteres zuhanásokat tartalmazó mozdulatsorozatot, hogy közben énekel és hegedül is – emelte ki a légtornásznő férje, Kristóf Krisztián.

A 16. Varsói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon tucatnyi ország versenyzője indult. A második helyen a zsűri pontozása alapján holtverseny alakult ki, ezért két ezüstérmet adtak: az egyiket egy cseh oroszlánidomárnak, a másikat egy kolumbiai csapatnak, amely magasban lévő dróton mutatott be egy veszélyprodukciót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top