Szabadidő

Sztárok az éjszakában: mit csinált Medveczky Ilona a fellépései után?

Medveczky Ilona, Ungár Anikó, Szulák Andrea, Oszvald Marika, Aradszky László, Bodrogi Gyula és még sokan mások mesélik el Kalmár Tibor Sztárok az éjszakában című könyvében

“Kibédi Ervin Szondi utcai Carusónak nevezett (utalva a Béke bár művészbejáratára). Amikor például fellépésem előtt leszakadt egy gomb a szmokingomról, ördögi gyorsasággal felvarrtam, amin Kibédi ugyancsak elcsodálkozott, és ennek hangot is adott: »Te ilyen gyorsan tudsz gombot varrni?« Mire közöltem vele, hogy a papámtól tanultam, aki szabó volt. Mire Kibédi: »Bár énektanár lett volna!«” – meséli Aradszky László öniróniával Kalmár Tibor Sztárok az éjszakában című könyvében.

A könyvben a pesti éjszakai életet tárgyalja a háború végétől napjainkig a szerző, amelynek keretében egy éjszakai utazásra invitálja az olvasót. “Elmegyünk Pest belső kerületeibe, kinézünk a Margitszigetre, átsétálunk Budára, elbarangolunk a Rózsadombig, majd felmegyünk a Várba és a Gellért-hegyre, hogy felkeressük az egykori szórakozóhelyek helyszíneit.” Többek között Ambrus Kyri, Aradszky László, Bodrogi Gyula, Felföldi Anikó, Galambos Erzsi, Háfra Mariska, Kooós János, Korda György, Lehoczki Zsuzsa, Medveczky Ilona számol be élményeiről a szerzőnek. 

Sztárok az éjszakában: mit csinált Medveczky Ilona a fellépései után?
Ha többet szeretnél megtudni az egykori mulatók életéről, nézegess elképesztő fotókat a pesti éjszakai élet sztárjairól itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top