Szabadidő

Nincs több meztelen fotó a Playboyban

Átalakul a Playboy. A nyuszis magazin a jövőben nem közöl teljesen meztelen női fotókat, sőt a lap szexrovatának is női vezetője lesz majd.

A 89 esztendős Playboy-alapító főszerkesztő, Hugh Hefner szeptemberben fogadta el Cory Jones, a lap vezetőszerkesztője javaslatát, mely szerint fejezzék be a teljesen meztelen női képek közlését.

A nyuszis magazin úgy gondolja, manapság nem számít kuriózumnak a meztelenség, hiszen bárki számára hozzáférhető, az internet tele van ilyen jellegű fotókkal, ezért inkább olyan a provokatív pózokban fotózott női képeket közölnének, melyeken a modellek nem teljesen meztelenek.

Az 1953-ban, Marilyn Monroe-val a címlapján megjelent magazint 1975-ben még 5,6 millió példányban nyomták az Egyesült Államokban, jelenleg mindössze 800 ezer példányban fogy. Éppen ezért további változtatásokat is terveznek a Playboynál. Egyelőre vita tárgya, hogy megtartsák-e a kétoldalas, kivehető posztert, azt azonban máris eldöntötték, hogy a nyuszis magazin szexrovatának vezetője a jövőben nő lesz.

Nincs több meztelen fotó a Playboyban

A nyuszis magazin története során mindenkor ügyelt rá, hogy neves írókat szerepeltessen a szerzői között. Publikált a lapban többek között Kurt Vonnegut, Joyce Carol Oates, Vladimir Nabokov, James Baldwin és Alex Haley, írásaikat imádták a férfi olvasók, sőt állításuk szerint inkább ezekért a cikkekért vásárolták a Playboyt és nem a meztelen női fotókért.

További Playboy témájú cikkek az NLCafén

Fotó: New York Times

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top