Szabadidő

Olvasás Éjszakája, 2015: szuper programok, melyeken ott kell lenned

2015. október 10-én az ország legnépszerűbb könyvesboltjai várnak érdekes programjaikkal az Olvasás Éjszakáján. A Móra Könyvkiadó több kontinens bevonásával felolvasómaratont rendez.

Az Olvasás Éjszakáját 2015. október 10-én már harmadszor rendezik meg a legnépszerűbb könyváruházakban. Az este folyamán minden helyszínen érdekes és izgalmas programokkal várnak. Beszélgetések, előadások, felolvasóest a kortárs magyar szerzőkkel, de közvetlen csevegésre is lehetőség nyílik ezen az egyedülálló éjszakán, melynek legfőbb célja az olvasás népszerűsítése.

1. Alexandra Könyvkiadó könyvesboltjai az Olvasás Éjszakáján

A Lányok, anyák, asszonyok interaktív beszélgetésen találkozhatsz Nagy Annával, Jónás Annával és Szél Dáviddal, akiket Réz Anna a szülővé válásról kérdezget. Az Énekelve olvasni műsor keretében Vámos Miklós és Karácsony János Beatles-slágereket ad elő. Az Olvasás Éjszakáján az Alexandra Könyváruház éjfélig tart nyitva.

Olvasás Éjszakája 2015: szuper programok, melyeket nem érdemes kihagyni
  • Alexandra Könyváruház – Budapest, V. Nyugati tér 7.
  • Alexandra Könyvesház – Debrecen, Piac utca 34–36.
  • Alexandra Könyvesbolt – Szeged, Kölcsey utca 4.

2. Ezekben a Libri-könyvesboltokban várnak az Olvasás Éjszakáján

Az Alleeban zenés, vidám könyvbemutatóval várja kicsiket és nagyokat Dolák-Saly Róbert. A debreceni Fórum Könyváruházban Náray Tamás Az utolsó éjszaka Párizsban című regényének kulisszatitkaiba avatja be a könyvek szerelmeseit az Olvasás Éjszakáján.

  • Libri Allee Könyvesbolt – Budapest XI., Váli utca 3.
  • Duna Plaza Könyvesbolt – Budapest XIII., Váci út 178.
  • Libri Könyvpalota – Budapest VII., Rákóczi út 12.
  • Fórum Könyváruház – Debrecen, Csapó utca 30.
  • Libri Könyvesbolt – Szeged, Jókai utca 1.
  • Szeged Plaza Könyvesbolt – Szeged, Kossuth Lajos sgt. 119.

3.  A Líra és Lant könyvesboltjai is csatlakoztak az Olvasás Éjszakájához

A Líra műsorkínálatában többek között Zene és irodalom kéz a kézben – fellép Tóth Vera, Karafiáth Orsolya, Likó Marcell, Hevesi Judit, Kalapos Éva. Az Ahogy még nem láttuk őket program résztvevői Bartis Attila, Cserna-Szabó András, Nádasdy Ádám, Nyáry Krisztián, Péterfy Gergely és Spiró György lesznek a Líra Fókusz Könyváruházban.

  • Líra Fókusz Könyváruház – Budapest VII., Rákóczi út 14.
  • Líra Könyváruház – Debrecen, Piac utca 57.
  • Fókusz Könyváruház – Szeged, Tisza Lajos körút 34.
Olvasás Éjszakája 2015: szuper programok, melyeket nem érdemes kihagyni

4. A Móra Kiadó felolvasómaratont rendez az Olvasás Éjszakáján

Az idén 65 éves Móra Könyvkiadó szerte a világban népszerű gyermekkönyveiből már olyan sok került forgalomba, hogy azok kétszer körbeérnék a Földet. Ebből az apropóból kontinenseken átívelő felolvasó maratoni estet rendeznek az Olvasás Éjszakáján. Az Olvasásklinikával – amely a diszlexiás gyerekek fejlődését segíti – összefogva várják olvasóikat erre a különleges és egyedi programra.

További olvasás témájú cikk az NLCafén

Forrás: Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top