Szabadidő

Renoir ellen tüntettek Bostonban

A Renoir Sucks at Painting mozgalom szerint, ahogy a nevük is mutatja, Renoir nem tud festeni. A tüntetést a Bostoni Szépművészeti Múzeum elé szervezték.

A mozgalom az Instagrammon alakult, és elhatározták, hogy bebizonyítják a világnak: Renoir nem tudott festeni.

 Az impresszionista francia festő ellen táblákkal és feliratokkal tiltakoztak, és azt követelték a bostoni múzeumtól, hogy távolítsák el a művész összes alkotását az épületből – írja az Index.

A főszervező szerint Renoir borzalmas, és még szép fákat sem tud festeni, csak zöld pacákat. Szerinte Renoirt csak azért tartják jó festőnek, mert múzeumban állítják ki az alkotásait, de ha közelebbről megvizsgálja egy szakértő, akkor kiderül, hogy Renoir egyszerűen rossz.

 Genevieve Renoirhoz a festő leszármazottjához is eljutott a mozgalom híre, amire kommentben reagált: szerinte az beszéljen, aki már készített 80 millió dollár értékű festményt, és egyébként is, a szabad piaci műkereskedelem bebizonyította, hogy Renoir igenis jó festőművész.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top