Szabadidő

A szabad ég alatt, a hidegben edzenek úszóink

Még mindig tart a Komjádi Uszoda felújítása, ezért úszóink kénytelenek a külső medencét használni. Márpedig az egyre hidegebb reggelek jócskán megnehezítik a felkészülést a decemberi rövid pályás EB-re és a riói olimpiára is.

Még mindig nem fedték be a Császár uszoda nyitott 50 méteres medencéjét, az egyre hűvösebb reggelek pedig jócskán megnehezítik úszóink reggel 6 órakor kezdődő edzéseit. A Komjádi uszoda 50 méteres medencéje hetek óta nem használható felújítás miatt. Ha befedik a Császár külső medencéjét, akkor három hétig ott sem készülhetnek, ha nem, akkor pedig félő, hogy többen megfáznak, így komoly veszélyben van az eredményes felkészülés a decemberi rövid pályás Európa-bajnokságra és a riói olimpiára is – mondta Kiss László szövetségi kapitány.

Augusztus 17-én egyeztettek a Császár uszoda külső medencéjének befedéséről. Ez az úszásnak, vízilabdának is nagy segítség lenne, hiszen akkor fedett helyen várhatnák meg, amíg befejezik a javítást a Komjádi 50 méteres uszodájában. Kiss László hozzátette, állandó kapcsolatban áll a kivitelező cég vezetőjével, aki azt ígérte, október közepére befejezik a munkát. Ugyanakkor mindez még meglehetősen bizonytalan.

A szabad ég alatt, a hidegben edzenek úszóink

Az időjárás rendkívül problémás tényező. A mai modern úszóedzés világában a 20 fok alatti hőmérsékletű uszodákban már egészségkárosító hatása lehet a felkészülésnek. Ha valamelyik sportoló megfázik, legkevesebb egy hét, mire kilábal belőle, és nagyon könnyen vissza is eshet. Egy válogatott versenyző nem indulhat el a versenyen, ha nem egészséges. A Komjádi uszodában készül a versenyekre többek között Hosszú Katinka, Gyurta Dániel és Verrasztó Dávid is – hangzott el az Inforádióban.

További úszás témájú cikkek az NLCafén

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top