Szabadidő

Király Viktor a Voice-ban, álljunk meg egy szóra!

Tudom, nem ez a legnagyobb problémánk szeptember 30-án 2015-ben. A metró elakadt, a Széna tér lezárva, a menekültkérdés nincs megoldva, amúgy is csesztet a főnök, késik a fizetés, sok a lakáshitel. Tele a puttony. De most tényleg álljunk meg egy szóra, mert Király Viktor sikere kapcsán van minek örülni.

Büszkeségre is van okunk, de szerintem a büszkeség kiváltsága most inkább Király Viktoré. Mert aki az elmúlt 8 évben nyomon követte a pályáját, azért láthatta, hogy nem mindig értették meg itthon. Lehet hisztizni, hogy ez azért túlzás, de szerintem így van. Emlékszem, amikor Király Viktort a Megasztárban zsűrizték, valahányszor magyar dalt énekelt megkapta, hogy “maga képtelen érzelmet átadni“, vagy azt, hogy “nem volt benne a személyisége a dalban“. És valóban nem volt, mert 16 éves koráig Amerikában élt, ott tanult, jobban tud angolul, mint magyarul. De ahogyan képesek vagyunk szeretni egyszerre több embert, úgy képesek vagyunk szeretni több országot is.

Viktor – azt gondolom – szereti Magyarországot, tudja jól, sokat köszönhet a rajongóinak, akik végigkísérték a Megasztár, az Ének iskolája vagy a sokadik elbukott Dal-döntő alatt. De szereti az Egyesült Államokat is, és igen, ő olyan ember, aki hibátlanul énekel angolul, inkább anyanyelvének tekinti, mint a magyart, és ha angolul énekel egy dalt, akkor ott van a személyisége, ott vannak az érzései.

Hogy él azzal a lehetőséggel, hogy piszok jól énekel, remek a kiejtése angolul, és leginkább ez fekszik neki, az nemhogy nem probléma, hanem jól hátba kell veregetni érte.

Király Viktor a Voice-ban, álljunk meg egy szóra!

Azért, kérem, ez nem egy falunapi rendezvény. Ez a Voice. Az a tehetségkutató, ami képes volt az Egyesült Államokban kicsinálni az X-Faktort, és ami már a 9. évadnál tart. A Voice bármennyire show-műsor – annak minden mesterkélt elemével –, még mindig inkább szól a tehetségek felkutatásáról, mint a többi. Szóval nagy a tét. Király Viktor Budapestről, aki ebben a nem túl nagy országban hírességnek számít, és ő zsűrizi a gyerek énekeseket, fogja magát, ha úgy tetszik, felad mindent, elmegy Amerikába szerencsét próbálni. Elsülhetett volna úgy is, hogy azonnal kiesik, de ő rizikózott. Jól tette! Azt gondoltam, hogy bármennyi is lesz a pozitív visszhang, biztosan lesznek irigy kommentek, mert nekünk mások sikere sokszor fáj. Meglepetésemre nem voltak, és én ettől boldog vagyok.

Félreértés ne legyen, nem akarom Király Viktort piedesztálra emelni, de ahogyan egy fórumozó írta, “Nem vagyok egy nagy Király-rajongó, de nagyon-nagyon sok sikert kívánok!” – és ez a lényeg!

Ilyen volt Király Viktor fellépése a Voiceban, az összes értékelés és videó itt:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top