Szabadidő

10 idézet Müller Pétertől, amin eltöprenghetsz

Müller Péter író, dramaturg, forgatókönyvíró és előadó. A populáris ezoterikus irodalom talán legismertebb alakjának bölcsességeiből válogattunk.

Müller Péter könyvei, előadásai nem véletlenül olyan népszerűek. Legyen szó szerelemről, hitről vagy a világ más dolgairól, nála mindig találunk útravalónak egy-egy bölcs meglátást. 

10 idézet Müller Pétertől!

1. Ha szerelmes vagy valakibe, olyasmit látsz benne, amit mások nem látnak. És te sem fogod majd, attól a másodperctől kezdve, amikor megszűnik a szerelmed. Visszaszürkül, visszacsúnyul, jelentéktelenné válik.

 ***

2. Megszületünk, s gyerekfejjel még azt hisszük, hogy itt valami mese vár, csodavilág – aztán rájövünk, hogy az egész csak pocsék, fárasztó realitás. Ha valaki nem a “szív szemével” néz, nem csak a párját, egész életét megunja.

 ***

3. Aki szeret, annak fickándozik a szíve. Annak az élete színes, és süt a napja. 

 ***

4. Az imádságnak nincs “tudományos” értelme. De ez a tudomány szegénysége, nem az imáé. Az igazán nagy tudósok jól ismerik az ima jelentőségét.

 ***

5. Az igazság kibírja a kételyt – sőt fölfedezése igényli is. Vakhit csak olyasmihez kell – de ahhoz nagyon –, ami nem igaz.

 ***

6. Inkább csalódok, ha kell, naponta százszor is, mint hogy állandóan bizalmatlan legyek mindenkivel, és az életet pokolnak tartsam, amelyben szörnyetegek élnek… 

 ***

7. Nem az vagyok én, akit a tükörben látok, hanem aki a tükörbe néz.

 ***

8. Férfi és nő között sokféle feszültség lehet, melyet meg lehet oldani a férfi, de a nő igazsága szerint is. A két ‘igazság’ nem ugyanaz, mert más szemmel nézik a világot, s a maguk módján mindkettőjüknek ‘igaza’ lehet.

 ***

9. Ne aggodalmaskodj a holnap felől. Bármi jön, légy nyugodt és szilárd. Ne menj elé. Aki rosszul várakozik, nem tud örülni annak, ami van. Álmai csak annak teljesednek, aki a jelenben is megtalálja magát.

 ***

10. A valódi szeretet szabadságból van szőve. Ez az, amit nem értünk, mert nem tudunk még igazán szeretni.

További cikkek Müller Péterről az NLCafén: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top