Szabadidő

Dugólétra mentette meg a mocsárban fuldoklót

Kevés híján mocsárba veszett egy férfi Tolna megyében, végül szerencsésen sikerült kimenteni.

Hihetetlen szerencséjének köszönheti életét az a 65 éves férfi, aki a Tolna megyei Decs határában vasárnap délelőtt ért baleset: belecsúszott a Kis-Dunának nevezett patak elmocsarasodott medrébe – írja a teol.hu.

A Kis-Duna tavasszal patak, de őszre rendszerint elmocsarasodik, száraz nyarak után különösen. A mocsár körülbelül három méter széles, ám ugyanilyen mély a partoldala is. A partján diófák nőnek, sokan járnak ki ilyenkortájt összeszedni a termést. A férfi egy hídtól mintegy 150 méterre csúszott a mederbe reggel nyolc óra tájban.  Diószedő asszonyok vették észre az addigra már nyakig a mocsárba merült férfit, ők értesítették a rendőröket is.

Dugólétra mentette meg a mocsárban fuldoklót

A kép alján feltűnik a dugólétra is

A két rendőr a Bragovácz-tanyáról szerzett láncokkal és összekötözött lepedőkkel kezdte meg a mentést. Mire a tűzoltók a helyszínre értek, már sikerült derékig kihúzniuk a férfit a sárból. A tűzoltók végül egy úgynevezett dugólétra segítségével tudták a férfit megközelíteni. Egy ilyen, összedugható létra teljes hossza egyébként nyolc méter. Ennek az elemeit fektették keresztbe a meder fölött, kötéllel közelítve meg a férfit. A férfi a két rendőr mellett annak köszönheti megmenekülését, hogy sikerült állva maradnia.

További cikkeink balesetekről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top