7 fotó azoknak, akik legalább 25 éve kezdték az iskolát

Baranyai Enikő | 2015. Szeptember 02.
Neked melyik volt az első lutraalbumod? Még voltál kisdobos? És arra a "jóízű" vignettára emlékszel? Ilyen volt az iskolakezdés a Violetta-korszak előtt.

1. Iskolaköpeny 

Erre aztán folyhatott a technokol, és az sem volt baj, ha a nagyszünetben koszos lett az udvaron. Ráadásul a “Neked kínai gatyád van, nekem meg márkás”-versengés sem volt ennyire éles az iskolában.

via

2. Lutraalbum

A Barbie és az autós volt az első két lutraalbum. Ezeket követte az állatos, na meg a teknősös. Akkor még nem a Spar osztogatta a Garfield matricákat, hanem a zsebpénzünkből vettük az ABC-ben.

via

3. Takarékbélyeg

Két dologra ment el a zsebpénzünk. Az egyik a lutraalbum, a másik a takarékbélyeg, amit az iskolában vehettünk meg a tanároktól. Ebből és a Gazdálkodj okosan!-ból (amiben még 30 ezer volt egy ház), tanultunk meg spórolni (vagy nem).

via

4. Kisdobos-felszerelés

Aki még 1989-ben kezdte az iskolát, és szerencsés volt, azt felavatták kisdobosnak, de igazán már soha nem érezte azt, amit az elődjei. Kolléganőnk minden szeptember elején megjegyzi, hogy még felavatták az évnyitón, majd otthon mondták, hogy többet nem lesz szüksége a szerelésre.

via

5. Iskolatej

Minden pont úgy volt, ahogyan azt a Szomszédok első pár évadjában is láttuk. A “nagybolt” dolgozói nagyszünetben megérkeztek az iskolába. Kenyeresládában volt a csavaros tejes kifli (nem az a nyúlós utánzat, amit ma annak neveznek), mellette volt a hideg, tejfölös pohárba töltött iskolatej.

via

6. Retrovignetta

Igazából azt a kék-fehér, tépős, nyalós vigenettát akartuk iderakni, aminek kolléganőnk szerint “olyan jó íze volt”. Sajnos arról nem találtunk képet, de a 70-es évekre jellemző, egyetlen füzet- és könyvbekötési módot (sötétkék bekötőpapír és a piros vignetta) mutatnánk:

7. Négyszínű toll

Lehet még kapni, de a gyerekek nem ezt, hanem a violettás, színes, szagos, világítós darabot veszik le a polcról. Ezt inkább az irodisták vásárolják meg maguknak. De milyen nagy dolog volt, ha valaki ilyet kapott a szüleitől 25 éve…

via

Exit mobile version