Szabadidő

100 szóban Budapestről – írj te is!

A 100 szóban Budapest olyan történetíró pályázat, ami azokhoz szól, akik éreznek annyit a város iránt, hogy azt szavakba is öntsék, maximum százba.

Tavaly indította útjára elõször a Mindspace csapata a felhívást. Arra kértek mindenkit, hogy írjanak Budapestrõl. Hogy mit éreznek, gondolnak a városról. Egy kikötés volt: max 100 szóba sűrítsék mondandójukat.

A felhívás szépsége pont az egyszerűségében rejlik, 100 szóban mit jelent a város a benne élőknek, milyen történetük, emlékük, érzésük, benyomásuk van a várossal, annak tereivel, eseményeivel, lakóival kapcsolatban.

A pályázat ötletét a Chilében immár 14 éve megrendezett “Santiago 100 szóban” elnevezésű felhívás adta. 2001-ben Santiagóban (Chile) a Plagio, a Minera Escondida és a santiagói metró összefogtak, hogy elindítsák a pályázatot, amire egy legfeljebb százszavas, a városhoz valamilyen módon kapcsolódó írással lehetett jelentkezni. Az évek során a dél-amerikai kezdeményezés Chile legfontosabb irodalmi pályázatává nőtt fel.

 Tudj meg többet a Mert utazni jó, mert utazni érdemes  blogról!

100 szóban Budapestről - írj te is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top