Szabadidő

Felállították Magyarország első könyvautomatáját – fotók

Chips és cukrozott üdítők helyett könyvet ad ki az automata! Eddig csupán külföldi példákról hallottunk, most azonban már Budapesten is kipróbálhatjuk a "gépből való olvasást", azaz a könyvautomatát.

A Kossuth Kiadói Csoport a budapesti Uzsoki Utcai Kórház aulájában felállította Magyarország első könyvautomatáját. “A felhozatal híven tükrözi egy kórház látogatottságának vegyes összetételét: gyerekkönyvtől a szerelmes regényeken és a Jurassic parkon át Jókaiig vannak könyvek, minden ízlésnek és korosztálynak. A könyvek ára nagyrészt egy ezres alatt volt” – számolt be a KétHarisnya könyvet olvas Facebook-oldal.

Forrás:
Aprópénzért kultúra – Forrás: Kossuth Kiadói Csoport /Facebook

Könyvautomata: krimiktől a kvízig

A kiadó tervei szerint a jövőben további könyvautomatákat fog különböző közösségi terekben felállítani. “Az automatákban mindig változatos kínálatból lehet választani. Lesznek irodalmi, szórakoztató művek, krimik, bestsellerek, gyerekkönyvek, kvízkönyvek, díszkötéses klasszikusok és zenei CD-k, amelyek – a bolti árhoz képest jelentős kedvezménnyel – egy gombnyomásra megvásárolhatók. A döntésben segít egy digitális kisképernyő, ahol böngészhetünk a könyvismertetők között” – tudtuk meg a Kossuth Kiadó közösségi oldaláról.

Forrás: Kétharisnya
Csak győzzünk választani! – forrás: KétHarisnya könyvet olvas /Facebook

A könyvautomata használata egyébként ugyanolyan egyszerű, mint az édesség-, vagy az italautomatáké. Nem kell mást tenni, mint kiválasztani a könyvet, bedobni a papír- vagy fémpénzt, beütni a könyv alatt szereplő két számjegyű kódot, és az automata máris kiadja a kötetet és szükség esetén a visszajáró pénzt.

Még több könyvimádat az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top