Szabadidő

Ilyen durva börtöntetoválásokat még nem láttál – fotók

Jelek, számok, rajzok és üzenetek: az orosz börtöntetoválások gazdag gyűjteményét most már fotók is őrzik.

Danzig Baldajev 30 éven keresztül látogatta édesapját, aki a szentpétervári Kresztyij börtönben töltötte büntetését. Ez idő alatt bőven volt ideje arra, hogy a többi rabot megismerje, és azokat a brutális börtöntetoválásokat tanulmányozza, amikért az elítéltek szó szerint rajongtak; testüket tetőtől-talpig tetoválás borította. Tetoválásaikat maguknak készítették fecskendővel, tintával, olvasztott papírral, testnedvekkel és további, ismeretlen összetevőkkel – az egészség nem számított.

Minden tetoválásnak megvolt a maga története, traumákról, horrortörténetekről, a börtön farkastörvényeiről és a benti hierarchiákról mesélnek a testrajzok. Danzig Baldajev több mint 3000 tetoválást dokumentált rajz és szöveg formájában, amik még az Orosz Bűnelkövetők Tetoválás Enciklopédiájába is bekerültek. A börtöntetoválások Szergej Vasziljev fotóst is megihlették, 1989 és 1993 között rendszeresen bejárt a börtönbe, hogy a rajzokat fotón is megörökítse.

Megnézem
Összes kép (1)

 forrás: So Bad So Good

Nézd meg ezeket a tetoválásokat is!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top