Szabadidő

Ez az ország tortája 2015-ben – fotó

Idén barackpálinkából és karamellből készült az ország tortája. Már ránézni is élmény. Külön kiemelendő, hogy Magyarország cukormentes tortája, amelyben szintén a barack dominál, egy cukrásznő munkája.

A kormány felkérésére immáron nyolcadik alkalommal hirdették meg az ország tortája pályázatot. Idén a pannonhalmi sárgabarack-pálinkás karamelltorta lett a nyertes, amelyet 39 alkotás közül választottak ki. Szó Gellért, salgótarjáni cukrász győztes országtortáját augusztus 20-tól több száz cukrászdában lehet majd megkóstolni, a listát az interneten augusztus 12-én teszik közzé.

Forrás: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete

Női győztes a cukormentes országtorta versenyben

Idén először női versenyző, Vaslóczki Orsolya barackos buboréktortája nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt ír ki. Az édesség hozzáadott cukor, fehér liszt, mesterséges adalékanyag és tartósítószer nélkül készült.

Ez az ország tortája 2015-ben – fotó
Nézd meg a videón, hogyan készül a korábbi országtorta, a milotai mézes diótorta

További országtorta cikkek az NLCafén

Forrás: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top