Szabadidő

Emberre is veszélyes aligátorteknőst fogtak be Törökbálinton

Nagyon agresszív ez a hüllő, képes akár az ujjunkat is leharapni. A 20 kilós példány – melyet eddig házi kedvencként tartottak – immár nem kószál szabadon.

Egy kifejlett nőstény aligátorteknőst találtak szombaton a törökbálinti erdőben. A veszélyes hüllőt befogták és a veresegyházi medveotthonban helyezték el.

Az állatot egy kutyasétáltató nő találta meg egy hústároló rekeszben, magára hagyva. A mintegy 20 kilogrammos, 30 centiméter hosszú páncélzatú állat rossz állapotban volt. Befogása után szakorvosi ellátást kapott, és a veresegyházi medveotthonban helyezték el, ahol már 6 – a természetben befogott – társa várta.    

Ezt a példányt tavaly áprilisban fogták be
Ezt a példányt tavaly áprilisban fogták be

Aligátorteknős: veszélyes, agresszív hüllő

Az Amerikában őshonos aligátorteknős különösen veszélyes, nagyon agresszív, harapása roppant erős, de fertőzést is okozhat mint dögöt is elfogyasztó állat. Az aligátorteknős tartása egyébként büntetendő, és több millió forintos szabálysértési büntetést is vonhat maga után.

Még több teknős az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top