Szabadidő

Így óvhatod meg az értékeidet egy fesztiválon

A hangulat, a társaság és a zene könnyen feledtethetik velünk, hogy odafigyeljünk értékeinkre. Íme, 6 tipp, hogy a fesztiválokról csak jó emlékekkel térjünk haza!

Javában tart a fesztiválszezon, de az önfeledt szórakozás közben nem árt odafigyelnünk arra is, hogy megóvjuk magunkat egy-egy kellemetlen élménytől!

Így óvhatod meg az értékeidet egy fesztiválon

1. Csak a legszükségesebbeket vidd magaddal!

A kényelmes, de mégis csinos öltözet és a megfelelő kiegészítők fontosak, de ne a fesztiválokon vonultasd fel a legértékesebb ruháidat és ékszereidet. A ruháknál a fő szempont a kényelem legyen, és dobd fel kiegészítőkkel: rengeteg bizsu közül választhatsz, akár mindennap mást is viselhetsz, mégsem kell attól tartanod, hogy ha eltűnik egy-egy darab, akkor a félhavi fizetésed bánja.

2. Használd az értékmegőrzőt!

Lehet, macerásnak tűnik, de elég csak belegondolnod abba, hogy vajon lenne-e kedved vagy pénzed újra megvásárolni azt, amit nem teszel be az értékmegőrzőbe. Ha nem szeretnél egy hiánypótló szükségshoppinggal indítani a fesztivál után, akkor szánj rá annyit a költségvetésedből és az energiádból, ha van nálad valami értékes technikai kütyü, irat vagy bármi más, amit különösen féltesz, hogy elviszed a megfelelő védelmet jelentő megőrzőbe!

3. Figyeljetek egymásra!

Beszéljétek meg, hogy a társaságotokból kik mennek el ételért, italért, és addig a többiek felügyeljenek a táskákra, csomagokra. Egyrészt érvényes a több szem többet lát elve, plusz ahol nagyobb társaság van, kevesebb eséllyel lopóznak oda a tolvajok. Ha esetleg úgy alakul, hogy egyedül mész, akkor igyekezz értékeidet, irataidat mindig magaddal vinni.

4. Légy praktikus!
Lehetőség szerint viselj cipzáras zsebbel ellátott nadrágot, felsőket, mivel ezeket sokkal nehezebb észrevétlenül kipakolni. A hátitáskát és a könyökhajlatban lóbált táskát jobb, ha elfelejted, és helyette oldaltáskára váltasz, abból is a jól zárható típusra! Viseld a táskát elöl, és semmiképp sem hanyagul hátratolva, mert séta vagy tánc közben észre sem veszed, ha belenyúlnak.

Így óvhatod meg az értékeidet egy fesztiválon

5. Money, money, money

Ne vigyél magaddal nagy összegben készpénzt! A legtöbb fesztiválon már fesztiválkártya van érvényben, így nem kell a pénztárcádban kotorásznod. Fontos azonban, hogy regisztráld a kártyát, mert ha elvész, vagy ellopják, akkor csak az előzetesen már regisztrált kártyát tudod letiltatni. Feltétlen tájékozódj a letiltás folyamatáról, mielőtt nagyobb összeget rátöltesz!

6. Használj MobilTárcát!

Töltsd le andoridos okostelefonodra az alkalmazást, amellyel virtuális formában tárolhatod a bankkártyádat, gyűjthetsz vele hűségpontokat vagy letölthetsz rá bizonyos belépőjegyeket.  Ezzel az appal gyorsan és főleg biztonságosan, egy érintéssel fizethetsz, és fesztiválkártyára sincs szükséged, ha előzetesen igényeltél virtuális bankkártyát bankodtól. A MobilTárca nemcsak egyszerű, de biztonságos is, ugyanis alapbeállítás szerint minden fizetés előtt a saját MobilTárca PIN kód megadásával meg kell nyitni az alkalmazást, és csak ezt követően indítható a fizetést, így illetéktelenek nem tudják fizetésre használni a telefonodat.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top