Szabadidő

Chips és édesség helyett itt a könyvautomata – ráadásul ingyen

Washingtonban különleges automatákat helyeztek forgalomba. A gépekből nem chipset, édességet vagy üdítőt vásárolhatsz, hanem könyveket, magazinokat, napilapokat – ráadásul ingyen!

El tudod képzelni, hogy odasétálsz valamelyik árusító automatához, és néhány gombnyomás után magazinok, könyvek potyognak ki belőle anélkül, hogy fizettél volna érte? Mindez nem fikció, hanem nagyon is valóság.

Chip és édesség helyett itt a könyvautomata - ráadásul ingyen!

A máris több helyre kihelyezett kék automatákból a washingtoni gyerekek ingyen juthatnak könyvekhez, újságokhoz, magazinokhoz. Egy 2001-es tanulmány szerint az USA-ban minden háromszázból csupán egyetlen gyerek juthatott a korának megfelelő könyvhöz. A helyzet pedig azóta csak még rosszabb, ugyanis a legfrissebb, 2015-ös adat szerint ez a szám 830 gyerekből csupán egy…

Chip és édesség helyett itt a könyvautomata - ráadásul ingyen!

A könyvautomatákat kiállító céget éppen ez az elborzasztó szám inspirálta. Kezdeményezésükkel azt szeretnék elérni, hogy minél több gyerek juthasson hozzá és olvasson a korának megfelelő könyvet.

Bízunk benne, hogy a remek kezdeményezés futótűzként terjed el, és nálunk is bevezetnek hasonló kampányt.

További gyerek és könyv témájú cikkek az NLCafén

Forrás: Upworthy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top