Szabadidő

Máris drágult a görögországi nyaralás

A napokban elfogadott áfaemelés után máris növelték áraikat a görögországi utazásszervezők és szálláshelyek. A görög nyaralás jövőre tovább drágulhat.

Az európai utazási irodai szövetségek egyesületének információi szerint a görögországi hotelek és nyaralószigetek csak októbertől érvényesítik áraikban a múlt szerdán törvényesített adóemeléseket. A július 20-tól érvényes élelmiszeráfa-emelés miatt azonban máris több kinti szállodában drágábban számolják az ellátást a vendégeknek – írja a Napi Gazdaság.

Máris drágult a nyaralás Görögországban

Szakértők szerint ennél is nagyobb csapás a görögországi turizmusra, hogy a nyaralók által kedvelt Égei-tenger szigetein eltörlik az eddigi 30 százalékos áfakedvezményt, ami számítások szerint már az ősz végére (de jövőre biztosan) 40-50 százalékos drágulást eredményezhet. Ez az elérhető árai miatt is népszerű görög turistaparadicsomok számára az erős európai versenyben beláthatatlan következményekkel járhat. Már az idei nyáron is okozhat zavart, ha a szálláshelyek vagy vendéglátóhelyek árat emelnek az utazási főszezon közepén.

A Görögországba készülőknek továbbra is azt javasolják, noha időközben újra kinyitottak a bankok, nem árt, ha megfelelő mennyiségű készpénz áll rendelkezésre az úton, emellett ajánlott a költségek gondos újratervezése. Azoknak, akik lefoglalt szállással rendelkeznek, érdemes indulás előtt rákérdezniük, változtak-e a hotel, étterem árai időközben.

További görög témák az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top