Szabadidő

5 ok, amiért szombaton az EFOTT-on a helyed!

Azon kívül, hogy a 37-39 fokos hőségben nincs jobb választás, mint hogy a Velencei-tóban hűtsd le magad, vannak még további ütős érveink is arra, hogy miért éppen a 40. születésnapját ünneplő fesztiválon hétvégézz. Íme!

1. Négyórás szuperkoncert 

A 19 órától kezdődő EFOTT 40! szülinapi megakoncertre a szervezők minden eddiginél ütősebb látványvilággal készülnek, a színpadon pedig egytől egyig ikonikus dalok zendülnek fel menő zenekarok tálalásában. A Pepsi Nagyszínpadon furcsa párosok (egykoriak és maiak mixelve) elevenítik fel az elmúlt 40 évet: az este folyamán 8 zenekar egy-egy vendégművésszel kiegészülve lép majd színpadra. A Mary Popkids mellett az LGT frontembere, Somló Tamás tűnik majd fel. A Kaukázus Vincze Lillával kezd közös éneklésbe, a Magashegyi Underground a KFT-vel idézi meg Afrikát, a Wellhello pedig a Soho Partyval kéri a közönséget táncra. A Hősök EFOTT-ra szabják az Animal Cannibals egyik dalát, a Brains pedig az új klippel debütáló Kállay-Saunders Andrással fut. Az Intim Torna Illegál a 90-es évek egyik hazai ikonját, az Amerikából visszatért Kozsót választotta párjául, de a szülinapi nyolcas a Punnany Massiffal válik teljessé, akik Ganxsta Zolee és Big Daddy Lacával idézik meg a Való Világot.

MTI Fotó: Kovács Tamás
 Ganxsta Zolee már szerdán is koncertezett – MTI Fotó: Kovács Tamás

2. A vízilabda-válogatott gálamérkőzése

Odavagy a pólós fiúkért? Szívesen begyűjtenél pár autogramot vagy közös szelfit? A Velencei-tónál találkozhatsz az aranyérmes vízilabdázóinkkal! A dél-koreai Kvangdzsuban aranyérmet szerző magyar férfi Universiade-válogatott ugyanis gálamérkőzést tart szombaton. Utána pedig az EFOTT Strandvízilabda-bajnokság döntőjén, majd a sárkányhajóversenyen szurkolhatsz.

Forrás: waterpolo / Facebook
Az Aranycsapat – forrás: waterpolo.hu/Facebook

3. Mozizás a csillagok alatt

Az EFOTT Kertmozijában 21 órától olyan filmek várnak rád, mint a The Masters (Joaquin Phoenix főszereplésével) és a Nagytudásúak című kacagtató francia vígjáték.

4. Klassz bortúrák

A délelőtti fürdőzések és az esti koncertek között olyan pazar turisztikai programokon vehetsz részt, mint lovas kocsis vagy buszos bortúra.

5 ok, amiért szombaton az EFOTT-on a helyed!

5. Tűzszerész robot és társai

BTR harcjármű, kézifegyverek, tűzszerész felderítő robot – a katonaéletbe is belekóstolhatsz a fesztiválon, mivel a Magyar Honvédség idén is képviselteti magát az EFOTT-on. Felpróbálhatod A bombák földjén című filmből megismert nehéz tűzszerészruhát, élőben láthatsz gyalogsági taposóaknát, kipróbálhatod magad a katonai akadálypályán, de akár fémkereső műszert is kézbe vehetsz.

Forrás: honvedelem.hu
Akár egy harcjármű volánja mögé is beülhetsz – forrás: honvedelem.hu

Még több fesztiválos olvasnivaló az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top