Szabadidő

Hivatalosan megváltoztatta a nevét, hogy facebookozhasson

Igazán felkérhette volna Mark Zuckerberget a keresztapjának, ha már...

Egy londoni nő, akit korábban Jemma Rogersnek hívtak, hét évvel ezelőtt regisztrált a Facebookra, Jemmaroid Von Laalaa álnéven. Azért nem a saját nevét használta, mert nem akarta, hogy zaklatói  rátaláljanak a közösségi oldalon.

Múlt hónapban aztán a nő üzenetet kapott a Facebook üzemeltetőitől, hogy bizonyítsa be: Jemmaroid Von Laalaa valós személy. A holisztikus terapeutaként dolgozó nő ekkor egy képet készített a bankkártyájáról, majd minden Photoshop-tudását bevetve megpróbálta a fotón átírni a nevét. A dolog azonban nem sikerült, ezért a Facebook felfüggesztette a fiókját.

Jemmaroid Von Laalaa
Jemmaroid Von Laalaa

Jemma ekkor e-mailt írt az üzemeltetőknek, melyben elmagyarázta a történteket, ám a fiókja továbbra is elérhetetlen maradt. A nő kétségbeesett, hogy elveszíti az oldalon tárolt fotóit, üzeneteit és emlékeit, ezért drasztikus lépésre szánta el magát: hivatalosan megváltoztatta a nevét Jemmaroid Von Laalaa-ra. Új igazolványokat és bankkártyát kapott, ezekkel pedig végre bizonyítani tudta a Facebooknak, hogy valóban így hívják.

A közösségi oldal üzemeltetői végül újra hozzáférhetővé tették fiókját.

Forrás: metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top