Szabadidő

Úszd át a Balatont a vízilabdás fiúkkal!

Az előrejelzések szerint csúcsszuper lesz az idő szombaton, így már biztos, hogy megtartják a Balaton-átúszást. Ráadásul a magyar férfi vízilabda-válogatott is nekivág a távnak. Ez azért elég ösztönző arra, hogy te is csatlakozz, nem?

A meteorológiai előrejelzés, illetve a balatoni vízi rendészet vezetőjének véleménye alapján a szervezőbizottság úgy döntött, az eredetileg tervezett időpontban, szombaton megtartja a 33. Pek-Snack Balaton-átúszást. A Balaton térségében nyárias idő és 23-24 fokos vízhőmérséklet várható a rendezvény idején, a reggeli órákban azonban északkeleti szélre kell számítani. Nevezni a révfülöpi futballpályán lehet szombaton 7 és 13.30 óra között, 8 órától 14 óráig pedig folyamatos lesz a rajtoltatás.

Így úszták át a Balatont tavaly - Forrás: balaton-atuszas.hu
Így úszták át a Balatont tavaly – forrás: balaton-atuszas.hu

Ha eddig bizonytalan voltál, hogy nekivágj-e a távnak, ettől az infótól egyből a Balatonba veted magad: a Benedek Tibor vezette férfi vízilabda-válogatott úgy döntött, hogy az e heti edzéstervbe beépíti az 5,2 kilométeres Balaton-átúszást, így július 4-én rajthoz áll a teljes gárda. A csapatvezető Gergely István kezdeményezésére – az UNICEF “színeiben” ússzák át a fiúk a Balatont. A cél: segítséget nyújtani a nepáli földrengés során megsérült, otthonukat vesztett gyermekeknek.

A magyar férfiválogatott szombaton, a kora délelőtti órákban teljesíti majd a távot. A fiúk Balatonboglárról hajóval mennek át Révfülöpre, s onnan teszik meg az 5,2 kilométeres visszautat, úszva. Nemcsak a játékosok, hanem a vezetői stáb vízilabdás múlttal rendelkező tagjai (Benedek Tibor szövetségi kapitány, Gergely István csapatvezető és Dabrowski Norbert másodedző) is leússzák a távot.

Valljuk be őszintén, azért elég “csábító ajánlat” Szivós Márton, Madaras Norbert, vagy éppen Nagy Viktor mellett/mögött tempózni (feltéve, ha bírjuk az iramot) a Balatonban!

Úszd át a Balatont a vízilabdás fiúkkal!
Úszd át a Balatont a vízilabdás fiúkkal!

Forrás: MTI / vlv.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top