Szabadidő

Az eBay-en akarta eladni a Napot

Egy spanyol nő meg van győződve arról, hogy kedve szerint kereskedhet a Nappal. Elvégre az övé.

Bármennyire furcsa is, de a spanyol Maria Angeles Durannak hivatalos papírja van arról, hogy övé a Nap: egy nemzetközi egyezmény szerint ugyanis egyetlen állam sem sajátíthatja a bolygókat és a csillagokat, arról azonban nincs benne szó, hogy magánszemélyek sem tehetik meg ugyanezt, ezért még 2010-ben Duran saját tulajdonaként jegyeztette be a Napot.

Az eBay-en akarta eladni a Napot

Az asszony szerint mindebből az is következik, hogy azoknak, akik napenergiát használnak, fizetniük kell neki, igaz, számlát még senkinek sem küldött. Más módon azonban megpróbált pénzt csinálni a Napból: az eBay-en kezdett el telkeket árulni az égitesten, négyzetméterenként 1 euróért. Az online aukciós oldal erre letiltotta a nő fiókját.

Egy madridi bíró azonban kijelentette, hogy a nőnek joga van pert indítani az eBay ellen. Ő pedig meg is teszi. Állítása szerint mielőtt a fiókját blokkolták, mintegy 600 ember akart már telket vásárolni a Napon, 1200 euró értékben. Duran most 10 000 eurós kártérítést akar kicsikarni az eBay-től.

Forrás: metro.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top