Szabadidő

Te láttad már a békásmegyeri hódot? – fotó

A Római-part környékén, illetve a Hajógyári-szigeten sétálgatva különös nyomokat lehet látni néhány dunaparti fán. Van olyan, ahol mintha a kérget kaparta volna le valaki vagy valami a törzsekről, de van olyan fa is, amelyik úgy néz ki, mintha favágók estek volna neki, de idő előtt abbahagyták a munkát. A környéken lakók látták az elkövetőt.

A Lupa-szigeten pihenők már többször is észlelték, hogy egy méretes hód tevékenykedik a környéken. Az állat jellemzően a kora esti órákban aktív, amikor már elvonultak az evezősök és lecsökken a hajóforgalom is.

Fotó: Boros György
A hódot a Lupa-sziget környékén is észlelték (Fotó: Boros György)

Először körülbelül másfél éve észlelték egy hódcsalád nyomait a Hajógyári-szigeten. A hód egyébként védett állat, eszmei értéke 50 000 forint, a törvény pedig a hódvár lerombolását is bünteti.

Az állatok emberre nem támadnak, de ha kölykeiket védik, vagy ha megpróbálják őket megfogni, vagy megsimogatni, éles fogaikkal csúnya sebeket ejthetnek az emberen, ezért aki találkozik velük, inkább csak távolról csodálja a vízi emlősöket.

Ha ti is láttátok a hódot, esetleg le is fotóztátok, küldjétek el nekünk a képet!

További vadállati hírek az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top