Szabadidő

Pünkösd 2015: vidám programok országszerte

A pünkösdi hosszú hétvégére ajánlunk vidám programokat országszerte. Részt vehetsz sárkányeregetésen, kolbászgyúróversenyen, hídi vásáron, hagyományos pünkösdölésen, sőt még a csillagokat is kémlelheted.

A május 23–25-ei pünkösd ünnepi hosszú hétvégén számtalan vidéki program közül válogathatsz. Ajánlatunkban olyan vidám és szórakoztató rendezvények szerepelnek, mint a Pákozdi Sárkányeresztő Találkozó, a Szlovák Kolbászgyúró Verseny, vagy épp a szegedi Hídi vásár. Jöjjenek a részletek.

1. Pákozdi Sárkányeresztő Találkozó

Május 22–23-án már 25. alkalommal kerül sor Pákozdon a Nemzetközi Sárkányeresztő Találkozóra. A Velencei-medencére csodás látványt nyújtó Sárkány-dombon gazdag programkínálattal várnak a pünkösdi hétvégén a szervezők. Hatalmas állatfigurákat formázó, történelmi képeket idéző, trükkös és precíziós sárkányokat is röptetnek, melyhez remélhetően a széljárás is kedvező lesz.

2. Török kori Történelmi Fesztivál Tatán

A Tatai Patarát már nyolcadik alkalommal rendezik meg május 23–25. között. A szervezők biztatnak, vedd fel láthatatlanná tévő köpenyedet, és valamivel kakasszó után légy részese a történelmi jelentőségű rajtaütés előkészületeinek. Pillants bele a végvárak mindennapjaiba, mert ez a pünkösdi hétvége hatalmas durranás lesz!

3. Gerendási Szlovák Kolbászgyúró Fesztivál

A Szlovák Kisebbségi Önkormányzat szervezésében szintén hagyománynak számít a kolbászgyúró-fesztivál, hiszen sorrendben a 15. gasztronómiai napot rendezik május 23-án a Békés megyei Gerendáson. A pünkösdi programot disznóvágás, kolbásztöltés, hagyományőrző és népzenei programok, játszóház színesítik.

4. Szegedi Hídi vásár

Hamisítatlan vásári hangulat három napon át Szeged gyönyörű belvárosában. A hagyományosnak számító és rendkívül népszerű Hídi vásáron a hazai kézművesstandok kínálata mellett vásári komédiások, utcai mutatványosok, bábosok és felhőtlen szórakozás vár a pünkösdi hosszú hétvégén.

5. Hagyományos pünkösdölés Noszvajon

A noszvaji Gazdaházban rendezik meg idén is a hagyományos pünkösdölést. A rendezvényen egész napos forgatag vár, a helyiek főznek-sütnek, néptáncolnak, és felelevenítik a pünkösdi hagyományokat, kirakodóvásárral, kézműves-foglalkozásokkal is várnak. Itt egészen biztosan mindent a legapróbb részletig megismerhetsz a pünkösdi népszokásokról.

6. Hozd el a távcsövedet a Zselici Csillagparkba

Május 23-án különleges élményben lehet részed, ha Zselicre utazol, a Csillagparkban ugyanis szakemberek hozzáértő segítségével nézheted 18 órától nézheted a csillagokat, a bolygókat. Ennél látványosabb pünkösdi programot nem is választhatnál. A korlátozott létszám miatt a szervezők kérik az előzetes bejelentkezést. A program belépődíja 800 Ft.

További cikkek pünkösd témában az NLC-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top