Szabadidő

Chelsea Clinton első könyvével máris megváltaná a világot

De legalábbis megváltoztatná. Világunk jobbá tételére buzdítja a fiatalokat könyvével Chelsea Clinton, Bill Clinton volt amerikai elnök és a jövő évi elnökválasztáson demokrata párti színekben induló Hillary Rodham Clinton lánya, első könyvében.

Az It’s Your World: Get Informed, Get Inspired & Get Going! című mű a tervek szerint szeptember 15-én jelenik meg a Penguin könyvkiadó gondozásában. A könyv egyebek közt a szegénység, valamint a nők és férfiak közötti egyenlőség témáit szedi ízekre. “Az It’s Your Worldben megpróbálom bemutatni, hogy szerintem mik jelentik ma a legnagyobb kihívásokat a világban, különösen a fiatalok számára” – vallott céljáról Chelsea Clinton.

Az ifjú kora ellenére ezek szerint máris megosztásra érdemes tapasztalatokkal bíró szerző az emberiség előtt álló kihívásokra kínál megoldást. A könyv olyan gyerekek, valamint tinédzserek történeteit írja le, akik komoly munkát végeznek azért, hogy bolygónknak ragyogóbb és egészségesebb jövője legyen.

Chelsea Clinton első könyvével máris megváltaná a világot

A könyv eladásából befolyó összeget teljes egészében jótékonysági szervezetek, köztük a Clinton Alapítvány támogatására fordítják – nem lenne meglepő, ha anyu jövő évi kampányára is jutna belőle pár dollár.

Chelsea Clinton első könyvével máris megváltaná a világot

Bill és Hillary Clinton egyaránt könyvbe foglalta a Fehér Házban töltött évek történetét. Hillary ezen kívül külügyminiszterségéről is írt visszaemlékezést, míg Bill – lányához hasonló témát boncolgatva Giving: How Each of Us Can Change the World címmel adott ki könyvet.

Olvass további NLCafe-cikkeket a Clinton-klánról:

 


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top