Szabadidő

Pünkösd 2015: balatoni programok

A pünkösdi hosszú hétvégén a Balatonra is érdemes lesz elutazni, hiszen érdekesnek ígérkező programok között válogathatsz. Szezonnyitó Siófokon, pálinkafesztivál Tihanyban, pünkösdikirály- és -királynő-választás Felsőörsön.

A május 22–25. közötti pünkösdi hétvégére a Balatonra is érdemes elutazni. Gazdag programkínálatból válogathatsz. Siófokon szezonnyitó pünkösdi ünnepen vehetsz részt, Tihanyban pálinkát kóstolhatsz, Csopakon megnézheted a pünkösdikirályfi-jelöltek próbatételeit.

Pünkösd 2015: balatoni programok

1. Szezonnyitó pünkösdi ünnep Siófokon

A siófoki Millennium Parkban néptáncosok, díszes hintók és autók felvonulása színesíti az ünnepi programot. A kikötőben gyermekműsorokkal, interaktív foglalkozásokkal, koncertekkel várnak május 22–25. között pünkösdi hosszú hétvégén a szervezők.

Pünkösd 2015: balatoni programok

2. Tihanyi Pünkösdi Pálinka Fesztivál

A Visszhang-dombon valódi kulináris élvezet vár, ha Tihanyba látogatsz május 22–23-án. A rendezvényen a pünkösdi hagyományokat elevenítik fel, amely mellett a főszerepet a gasztronómia kapja. A kulturális és gyermekprogramok mellett kézműves kirakodóvásár és játszóház is szerepel a gazdag programkínálatban.

Pünkösd 2015: balatoni programok

3. Pünkösdi vásári forgatag Felsőörsön

A május 23-i egész napos rendezvényen a kézműves vásári forgatag mellett népi játékok, koncertek színesítik a programot. Az est fénypontja a pünkösdikirály és -királynő-választás lesz.

Pünkösd 2015: balatoni programok

4. Pünkösdi Borpiknik Csopakon

Csopakon szintén a gasztronómia jegyében töltheted a pünkösdi hosszú hétvégét. Május 23-án és 24-én az ízletes csopaki borok kóstolása mellett sport- és táncbemutatókkal, trombitaszóval várnak. Pünkösdikirályfi-választásra Csopakon is sor kerül, ehhez a jelölteknek különböző próbákon kell rátermettségüket bizonyítaniuk. Koncertek, mulatság kísérik a kétnapos programot.

Pünkösd 2015: balatoni programok

5. Pünkösdi Mesenapok Paloznakon

Paloznakon meseterápiával várnak május 24–25-én. Ezen a két különleges pünkösdi napon magad is megtapasztalhatod a mesék gyógyítóerejét, varázslatos világát. Egészen biztos, hogy Paloznakról feltöltődve, megújulva térsz vissza az ünnep végén. A programra kicsiket és nagyokat egyaránt várnak.

Pünkösd 2015: balatoni programok

6. Pünkösd Gyenesdiáson

Gyenesdiáson a horgászoké lesz a főszerep a pünkösdi hosszú hétvégén május 22–25. között. A programot kiállításmegnyitó, játszóház és koncertek is színesítik.

További cikkek pünkösd témában az NLC-n:

Forrás: Útisúgó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top