Szabadidő

Ónodi Esztert most utálni fogod – Új magyar sorozat a láthatáron

"Még soha nem játszottam ennyire negatív figurát" – mondja Ónodi Eszter, aki egy nem túl tisztességes vállalkozó kapzsi feleségét alakítja az Aranyélet című készülőfélben lévő HBO tévésorozatban, ami a készítők szerint a krimi műfajt keveri a családi drámával, finn minta alapján.

Thrillert akar a magyar

A magyar HBO másfél évvel ezelőtt készíttetett egy felmérést, hogy a hazai nézők milyen sorozatot látnának szívesen a csatornától, és a versenyt tisztességes előnnyel a krimi/thriller zsáner nyerte. Ezután alaposan körülnéztek, hogy ilyen témában mi található a piacon, és a nem angol nyelvű sorozatok közül messze a finn Helppo Elämät találták a legmeggyőzőbbnek, melyben egy család adócsalás és más stiklik segítségével próbál a felszínen maradni. Mivel mi adócsalás tekintetében a finneknél is sokkal jobbak vagyunk, a téma simán beillett a magyar környezetbe, de így is számtalan változtatásra volt szükség. Ebben egy idő után olyan sokáig mentek el, hogy egyes epizódok már csak nyomokban emlékeztetnek az eredetire, szóval némi jóindulattal az Aranyéletet eredeti sorozatnak is nevezhetnénk.

Ónodi Esztert most utálni fogod – Új magyar sorozat a láthatáron

Bűnözni nem egyszerű

A november 8-án induló (jelenleg a forgatás harmadán vannak túl), nyolcrészes széria középpontjában a Miklósi família áll. A családfő mindent megtesz azért, hogy feleségének és két gyerekének mindent megadjon, de egy hitelcsapdából csak csalások sorozatával képes kijönni, és egy idő után kezdi megszokni, hogy az ő helye az árnyékos oldalon van, amikor meghal az édesapja. Az ember, aki világéletében becsületre nevelte őt. Becsületesen viszont nem tud egy kétszintes budai villát fenntartani. Úgy dönt, megpróbál jó útra térni, ám ebben a felesége a legfőbb visszahúzó ereje, aki nem akar engedni a kiharcolt aranyéletből. Aztán ott van a fehérgalléros nagyhalnak számító gyerekkori barát, aki mindezek tetejébe még egy követ is fúj az asszonnyal.

Ónodi Esztert most utálni fogod – Új magyar sorozat a láthatáron

A szereposztás: sorozat- és filmveteránok

Az HBO sajtótájékoztató keretében mutatta be a sorozat sztárjait, többek között a családfőt és feleségét alakító Thuróczy Szabolcsot és Ónodi Esztert, akik együtt határozottan ütős párosnak tűnnek. Rajtuk kívül még Lengyel Tamás, Anger Zsolt, Döbrösi Laura és Olasz Renátó volt jelen, és ebbe a névsorba valóban igazán nehéz belekötni, de én most bele fogok. Az HBO híres volt arról, hogy nagyrészt képernyőről és mozivászonról kevésbé ismert színészeket válasszon, ezzel is új tehetségeket emelve be a köztudatba, ám ez a mostani gárda kissé biztonsági játéknak tűnik a sok sorozat- és filmveteránjával. Egyedül Olasz Renátó lóg ki a sorból, de én ennél kissé több kísérletező kedvre számítottam. Nagy baj persze nincs, igazán jó színészekről beszélünk, és ha a sorozat sikeres lesz, simán lehet folytatni, ugyanis a Helppo Elämänak Finnországban három évada is készült.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top