Szabadidő

Május 1.: változatos programok országszerte

A május elsejei programok között válogattunk országszerte. Még több majális, még több izgalmas fesztivál.

Még több izgalmas május elsejei program Zalaegerszegtől Debrecenig országszerte.

1. Majális Ráckevén

A Pest megyei város majálisán igazi családi programokkal várnak a szervezők. Lovagolhatsz, veterán motorokon motorozhatsz, sorversenyeken próbálhatod ki tudásodat, de aszfaltrajzversenyen, sőt kispályás focibajnokságon, este koncerten is részt vehetsz. A vidámság, az egész napos kikapcsolódás Ráckeve főterén garantált.

Retró majálisok országszerte
Retró majálisok országszerte

2. Poroszlói retró majális

A Heves megyei településen második alkalommal szervezik meg a retró majálist. A szervezők szerint valódi falusi rendezvényen lehet részed, ahol a mókáról Nagy Bandó András humorista gondoskodik, de megnézheted a hagyományteremtő lakossági felvonulást is.

3. Majális Tiszafüreden

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei város Halas terén szintén majálissal várnak május elsején. Kulturális programokkal, sportversenyekkel, koncertekkel színesítik a hosszú hétvége programját a Tisza-parti városban.

4. Mangalica- és Pálinkafesztivál Zalaegerszegen

Nyugat-Dunántúl legnagyobb és legérdekesebb rendezvényei között tartják számon a május elsejei Mangalica- és Pálinkafesztivált Zalaegerszeg főterén. Igazi gasztronómiai élményben lehet részed, ha a városban töltöd a hosszú hétvégét. Számos kulturális és szórakoztató programmal várnak, a gyerekek kipróbálhatják az ugrálóvárat, a vidámparkot, a játszóházakat.

Mangalica fesztivált is szerveznek
Mangalicafesztivált is szerveznek

5. Borfesztivál Salgótarjánban

A borfesztiválon számtalan bort ízlelhetsz meg, de megkóstolhatod a rendezvényen a legfinomabb nógrádi kézműves sajtokat is. Nyerhetsz a borfelismerési versenyen, és megválasztják a fesztivál legjobb borait is.

6. Majális Debrecenben

Debrecenben a Nagyerdei Szabadtéri Színpad majálisára várnak a szervezők. A kirakodóvásár mellett számos programot ígérnek, a táncgálán a cívis város táncosai mutatkoznak be, este a Kerekes Band koncertjét élvezheted.

 További cikkek május elseje és vidék témákban az NLC-n:

Forrás: ÚtiSúgó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top