Szabadidő

Mi a közös Fejős Évában, Hajós Andrásban és Lakatos Márkban? Megmutatjuk

"Sapkás, kesztyűs emberek fognak baltával zongorát ütögetni" – foglalja össze Hajós András azt, hogy sok ember mit gondol a kortárs komolyzenéről. Rajta kívül még Lakatos Márk, Veiszer Alinda és Fejős Éva foglalta össze egy frappáns kis videóban, miért nem kell félni a kortárs zenétől.

A Budapesti Fesztiválzenekar nem mindennapi módját választotta az egyik koncertjük reklámozásának. Április 10-én a Budapest Music Centerben kortárs (Boulez, Lang, Mackey, Bella) komolyzenei koncertet tartanak, és mivel a kortárs zene szókapcsolattól a kelleténél többen ódzkodnak jobban az egészségesnél, népszerű közéleti figurákat kértek meg, hogy meséljenek a kortárs zenéhez fűződő kapcsolatukról. Hajós András a maga poénos módján magyarázza el, miért nem kell félni, Lakatos Márk már kisgyerekként is rajongott mind a kortárs, mind a klasszikus zeneművekért, Veiszer Alindának a gyereknevelésben is jól jön a zene, Fejős Éva pedig egyszerűen megmondja a frankót: menő a kortárs. Akit a további részletek is érdekelnek, ebből a frappáns kis videóból tájékozódhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top