Szabadidő

Húsvéti díszek gyerekekkel

Milyen a húsvét gyerekekkel? Hogyan vonjuk be őket is a készülődésbe? Bloggerünk elmondja, ő hogy szokta.

Természetesen jó édesanya módjára egyrészt engedem, hogy a fiúk meglocsoljanak (Nagylányt pedig hagyom, hogy elmeneküljön), másrészt igyekszem egyszerű, de jópofa, kézzel készíthető dekorációkkal segíteni a húsvéti készülődést. A gyerekek egyik nagy kedvencei a hófehér szódabikarbónás masszából készült tojásfüggők, nyulak, bárányok, tyúkok, amiket a lakásban virágba boruló faágakra szoktunk akasztani.

Húsvéti díszek gyerekekkel

Hozzávalók:

  • 2 egység szódabikarbóna
  • 1 egység kukoricakeményítő
  • 1+1/4 vagyis 1,25 egység víz

(Az egység bármi lehet: pohár, bögre, bármi, csak az arányoknak kell egyezniük!)

Elkészítés:

A hozzávalókat lábosba öntöm és közepes lángon elkezdem melegíteni. Nagyon hamar elkezd forrni – oda kell figyelni, hogy ne égjen le -, folyamatosan kavarni kell. Amikor már krumplipüré kinézete van, akkor kikaparom egy tányérra és azonnal letakarom nedves ruhával vagy alufóliába tekerem. Nem szabad hagyni, hogy kiszáradjon! Letakarva hagyom kihűlni és csak utána kezdek el vele dolgozni.

Ugyanúgy lehet formázni, mint bármilyen más keksztésztát vagy mézeskalácsot, de ezt nem kell sütni, a levegőn is megszárad körülbelül egy nap alatt (félidőben érdemes megfordítani). Ha nem akarsz ennyit várni, akkor maximum 80 fokos sütőben is kiszáríthatod a díszeket hozzávetőlegesen 1 óra alatt (itt is érdemes félidőben megfordítani őket).

A formáknak és díszítésüknek (általában festeni szoktuk őket) csak a képzelet szabhat határt, nálunk nagyon népszerűek a SüssVelem webáruházból rendelt kiszúrók, illetve húsvéti témájú sütipecsétet is szoktunk használni.

Még több a gyerekekkel közösen elkészíthető húsvéti dekoráció a Kicsi a rakás blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top