Szabadidő

Napsütés, eső, szél – mindenből kapunk a hétvégén

Egyre többfelé támad fel az északnyugatira, északira forduló szél, ami az éjszaka folyamán is tombolni fog. Kialakulhat kisebb eső, zápor is.

Szombaton a csapadék egyre inkább kelet felé szorul, és napközben már csak a keleti, délkeleti tájakon lehet kisebb eső, máshol legfeljebb egy-egy futó zápor alakulhat ki. Eközben nyugat felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, kisüt a Nap. Viharos marad az északi, északnyugati szél, mely csak a késő esti órákban veszít valamelyest erejéből, de akkor is sok helyen kell még erős lökésekre számítani. Hajnalban a nyugati tájakon, ahol szakadozottabbá válik a felhőzet, ott 5 fok körüli minimumokat mérhetünk, keleten viszont pár fokkal enyhébb lesz az idő a reggeli órákban. Mérséklődik a nappali felmelegedés, a délutáni órákban 10-14 fok közötti értékekre van kilátás.

Vasárnap a változóan felhős időben helyenként számíthatunk esőre, záporokra. A szél tovább veszít erejéből, csak kevés helyen lehetnek erős lökések. Hajnalban nyugaton gyenge talaj menti fagy előfordulhat, máshol 1-6 fok közé csökken a hőmérséklet, nappal pedig 10-16 fok közé melegszik a levegő.

A jövő hét első napjaiban sok felhő lesz felettünk, többfelé kell számítani ismétlődő esőre, záporokra, ugyanis hétfőn újabb hidegfront érkezhet. Ennek köszönhetően ismét többfelé viharossá fokozódik a szél. Északon, északkeleten hűvös időre van kilátás, délnyugaton viszont 16-18 fokot is mérhetünk.

Forrás: Időkép

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top